logo

Erkek Karşı Koyar Dedi, Başak Cengiz’i Kılıçla Öldürdü

Erkek Karşı Koyar Dedi, Başak Cengiz’i Kılıçla Öldürdü

İstanbul Ataşehir’de sokakta yürürken Can Göktuğ Boz’un kılıçla saldırdığı, kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybeden Başak Cengiz Ankara’da toprağa verildi.

İstanbul Ataşehir‘de uğradığı kılıçlı saldırı sonucu yaşamını yitiren mimar Başak Cengiz Yahyalar Merkez Camisi’nde kılınan namazı sonrası Ankara’da toprağa verildi.

Katliam zanlısı Can Göktuğ Boz (27) ifadesinde, evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını, erkeğin kendisine karşı koyma ihtimaline karşılık bir kadını öldürmeye karar verdiğini söylediği kaydediliyor.

BİRİNİ ÖLDÜRMEYİ PLANLADIĞINI, ERKEK KARŞI KOYAR DEDİ KADIN ÖLDÜRDÜ

Ankara’da çalışan ve bir inşaat projesi için kısa süreliğine İstanbul’a giden mimar Başak Cengiz’i öldüren saldırgan ilk ifadesinde, kılıçlara merakı olduğunu, yıllar içinde 10’a yakın kılıç satın aldığını, birini öldürmeyi kafasına koyduğunu, erkekler direnebileceği için bir kadına yöneldiğini anlatmıştı.

Ataşehir’de hiç tanımadığı 28 yaşındaki Başak Cengiz’i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldürdüğü iddiasıyla yakalanan üniversite öğrencisi Can Göktuğ Boz (27) ifadesinde evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını, erkeğin kendisine karşı koyma ihtimaline karşılık bir kadını öldürmeye karar verdiğini söylediği öğrenildi. Şüphelinin evinde yapılan incelemelerde kağıtlar üzerine yazılarak, duvar ve pencerelere bantlanmış birçok yazı olduğunu görüldü. Adliyeye sevk edilen Can Göktuğ Boz (27) çıkarıldığı hakimlikçe “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki lüks sitenin önünde dün akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan bir kişinin saldırısına uğradı. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre kadına arkadan yaklaşan şüpheli, hiç bir şey söylemeden elindeki yaklaşık 75 cm uzunluğundaki samuray kılıcını peş peşe saplamaya başladı. Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden şüpheli daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINDA

Güvenlik kameralarına yansıyan olay sırasında neye uğradığını anlayamayan kadının çığlıklarına aldırış etmeden saldırıyı sürdüren şüphelinin yere düşmesine rağmen kılıcı saplamaya devam ettiği, genç kızın hareketsiz kalmasının ardından şüphelinin olay yerinden yaya olarak hızla uzaklaştığı görülüyor.

ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul’da uğradığı kılıçlı saldırı sonucu yaşamını yitiren mimar Başak Cengiz’in (28) cenazesi, Yahyalar Merkez Camisi’nde kılınan namazı sonrası Ankara’da toprağa verildi.

Genç mimar Başak Cengiz için Ankara Yenimahalle’deki Yahyalar Merkez Camisi’nde kılınan namaza Başak Cengiz’in ailesi, nişanlısı, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İtvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ