logo

Ertaş, ‘Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış Şahıslar’

Ertaş, ‘Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış Şahıslar’

Ataşehirli gaziler, gazi ve şehit yakınları, Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanın verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nde Ataşehir Kaymakamlığının yemek davetinde ağırlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından mareşallik ve gazilik unvanı verilişinin 98. yıldönümü Ataşehir’de kutlandı. Yemekte konuşan Kaymakam Ertaş, “Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış şahıslar oldukları için 19 Eylül Gaziler Günü “Kahramanlık Günü” olarak da kutlanmaktadır.” Dedi.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ “KAHRAMANLIK GÜNÜ”DÜR

TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Milleti adına “Gazilik” ünvanı ile “Mareşallik” rütbesi verildiğini hatırlatan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile teröre karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür. Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış şahıslar oldukları için 19 Eylül Gaziler Günü “Kahramanlık Günü” olarak da kutlanmaktadır.” Dedi.

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Ataşehir ilçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Gaziler Onuruna Yemek programı.Ertaş, ‘Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış Şahıslar’ https://www.itvhaber.com/ertas-sehitler-nurlanmis-gaziler-onurlanmis-sahislar.html#.XYO8jgSRCJw.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 19. September 2019

Gaziler onuruna düzenlenen anma yemeğine Ataşehir ilçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Albay Faruk Özeşme ile birlikte; Kıbrıs, Kore ve 15 Temmuz gazileri, gazi yakınları ve şehit ailelerinin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Cem Karakaşlı, Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar, İlçe Nüfus Müdürü Dursun Kırış, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Seyfi Güneysu,  Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ercik, Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, SYDV Müdürü Hüseyin Aslan, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Ataşehir Kızılay Şubesi Gençlik Kolları, mahalle muhtarları ile siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Garnizon Komutanı Vekili Faruk Özeşme masaları ziyaret ederek onur konukları gaziler, yakınları ve şehit yakınları ile sohbet ettiler.

ŞEHİTLER NURLANMIŞ, GAZİLER ONURLANMIŞ ŞAHISLAR

Kuran-ı Kerim’in okunmasından sonra konukları gaziler, yakınları ve şehit yakınlarına hitap eden Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış şahıslar” olduğunu vurgulayarak; “TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Milleti adına “Gazilik” ünvanı ile “Mareşallik” rütbesi tevcih etmiştir. Bu yüzden 19 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile teröre karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür. Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış şahıslar oldukları için 19 Eylül Gaziler Günü “Kahramanlık Günü” olarak da kutlanmaktadır.” Dedi.

GAZİLİK; CESARET, ŞECAAT VE YİĞİTLİKTİR

Gazililiğin meydan okumak, meydana çıkmak, meydanı boş bırakmamak olduğunu vurgulayan Kaymakam Etaş, “Gazilik; anadan, yardan, serden ve candan geçmektir. Gazilik; cesaret, şecaat ve yiğitliktir. Vatanın kıymetini bilmek, vatansızlığın kölelik olduğunu idrak etmek ve buna isyan etmektir. Bu aziz millet, vatan sevgisini defalarca ispatlamıştır.” Diye konuştu.

TUZAK VE SALDIRILARI BUGÜNE KADAR DURDURULDU, DURDURULACAKTIR

Kaymakam Ertaş, “Aramızda Kore, Kıbrıs, Doğu, Güneydoğu ve 15 Temmuz gazilerimiz var. Vatan bizi göreve çağırdığında yerinde duramayan yiğitlerimiz var. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkez’i, Sünni ve Alevisi hasılı bütün farklılıklarıyla vatan için birlikte atan yüreklerimiz var. Yakın coğrafyamızın haline baktığımızda bunun ne kadar kıymetli olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Allah’ın izni, milletimizin feraseti, dirayeti ve cesaretiyle dâhili ve harici bedhahların oyun, tuzak ve saldırıları bugüne kadar durdurulduğu gibi bundan sonra da durdurulacaktır.” Dedi.

BUGÜNLERE SİZLERİN FEDAKÂRLIKLARIYLA GELDİK

Bu günlere şehitler ve gazilerin fedakarlığı ile gelindiğine dikkat çeken İsmail Hakkı Ertaş,Bizler uğrunda ölmeyi göze aldığımız bir vatanımız ve bu vatan uğruna ölümü göze alan yiğitlerimiz olduğu için ne kadar övünsek azdır. Tüm bunlarla birlikte, vatan için ölümü göze almak kadar vatan için yaşamak da kıymetlidir. Canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızın daha güçlü ve daha müreffeh olabilmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesine yükselebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Aydınlık yarınlar geçmişiyle övünmek kadar geleceğe yatırım ve hazırlık yapıldığında gelecektir. Bizler bugünlere sizlerin fedakârlıklarıyla geldik. Yarınlar da yine vatan uğruna fedakârca çalışan ve üreten nesillerimizle gelecektir.” Şeklinde konuştu.

ŞEHİT VE GAZİLERE ALLAH’TAN RAHMET, HAYATTA OLANLARA SAĞLIK TEMENNİSİ

Ertaş, konuşmasını, “Vatan ve millet olarak çok şey borçlu olduğumuz şehitlerimizin değerli aileleri ile gazilerimizle aynı sofrayı paylaşmanın onurunu yaşadığımız program vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve esenlikler temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” İfadeleri ile tamamladı.

Program Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal tarafından yapılan yemek duası ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ