logo

Erzurum ve Çankırılı 2 Ocağa Şehit Ateşi Düştü

Erzurum ve Çankırılı 2 Ocağa Şehit Ateşi Düştü

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pençe Kartal-2 Harekatı’nda çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığını bildirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Irak’ın kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtında, teröristlerle çıkan çatışmada Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Erzurumlu Piyade Komdo Yüzbaşı Burak Coşkun ve silah arkadaşı Çankırı Şabanözü Küçükyakalı Köyü nüfusuna kayıtlı Mu. Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda teröristlerle çıkan çatışma sonucu Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan şehit oldu.

Çatışmada 4 askerin yaralandığı, yaralı askerlerin derhal hastaneye sevk edildiği belirtilerek, bölgede tespit edilen hedeflerin hava harekatı ile isabetle vurulduğu, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirildiği vurgulandı.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Terör örgütü PKK’ya yönelik Irak’ın kuzeyinde düzenlenen Pençe Kartal-2 harekatında şehit olan Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan, Şırnak’ta düzenlenen akeri törenle memleketlerine uğurlandı.

Törene Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali İhsan Ersoy, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk, Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve silah arkadaşları katıldı.

ŞEHİT HABERİ BABA EVİNE ULAŞTI

Ailesi Ankara’da yaşayan Çankırı Şabanözü nüfusuna kayıtlı Şehit Muvazzaf Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan’ın şehit haberi, sağlık ekipleri eşliğinde Sincan ilçesindeki baba evine gelen askeri yetkililerce ailesine iletildi.

Şehit Turhan’ın yakınları, gözyaşlarına boğulurken komşuları, mahalleyi Türk bayrakları ile donattı. Sokakta hazır bekleyen sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını teskin etti. Nuran ve Mustafa Turhan çiftinin tek oğlu olan şehit Harun Turhan’ın 2 kız kardeşinin olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesi, cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Cimşit Mezarlığı’ndan son yolculuğuna uğurlanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ