logo

Esenler’de ‘Çankırı Rüzgarı’ Esti

Esenler’de ‘Çankırı Rüzgarı’ Esti

Cankiri_esenlerİstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu, Esenler Belediyesi ile birlikte “Anadolu’dan Esintiler Çankırı” programı düzenlendi. Esenler’de ‘Çankırı Rüzgarı’ Esti

Recep Kenan/itvhaber.com

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Anadolu’dan Esintiler” adıyla düzenlediği programa Çankırı konuk oldu. Esenler Belediyesi “Anadolu’dan Esintiler Çankırı” programını İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) ile birlikte hazırladı.

Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen Anadolu’dan Esintiler “Çankırı” gecesine; Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye meclis üyeleri, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı eğitim Kültür Vakfı Başkanı Sami Soydal, Vakıf ve Çandef yönetim kurulu üyeleri, Çankırı Ahi Yaran Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, dernek birlik ve STK başkan ve yöneticileri, davetliler ile Çankırılılar katıldı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Özkan Ergün’ün sahne alması ile başlayan geceye Çankırı Ahi Yaran Derneği Yaren Ekibi’nin sahnelediği Yaren gösterisi ile devam edildi.

Çankırı Vakfı Başkanı Sami Soydal, ÇANDEF genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in konuşmalarından sonra Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından yapılan protokol konuşmaları ile katılımcıları selamlayan konuşmacılar yapılan çalışmalar, Çankırı ve Çankırılılar ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

“Çankırı’da İyi Şeyler Oluyor”

180 bin Çankırılı vatandaşın selamını getirdiğini söyleyen ve Çankırı’da iyi şeyler oluyor diyen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, ilk Çankırı imalatı oto lastiğinin yakında üretileceğinin müjdesini verdi.

Çankırı’da beşinci yılının dolacağını hatırlatan Vali Özcan konuşmasında; “İyi ki Çankırı’ya vali olmuşum. Ben Çankırı’ya Vali olduktan sonra kendi memleketimde (Sinop), Düzce’de dördüncü vali göreve başladı. Çankırılıların bize sahip çıkması ile 2011 yılından beri valilik yapmaktayım. Bu onurdur, gururdur. Bu nedenle Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. İstanbul Valisi misafiri olduğu ve Başbakan Davutoğlu’nu karşılayacağı için gelemedi. Çankırılılara yarenlere selamını iletmemi istedi. Bizi izlemeye devam ediniz… Çankırı Tuz Mağarasını turizme açıyoruz. Nisan’ın ikinci haftası ihalesi var. Hükümet konağımızın yapımı devam ediyor. Yıldıztepe’de ikinci telesiyeji bitirdik. 12 milyon liraya mal oldu. Onu da hizmete soktuk. Ankara Çankırı yolu sıcak asfalta çevrilmiştir. Nisan ayında Çankırı malı lastiklerin deneme üretimi yapılacak. İşletmede 2 bin kişi çalışacak.

Ahi Yaran Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu’nun anlatımı eşliğinde yaren gösterisi yapan Çankırı Ahi Yaren Ekibi izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Gece sevilen Çankırılı Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Tv programı yapımcısı Turgay Başyayla’nın konseri ile devam etti. Anadolu’nun çeşitli bölgeleri ile birlikte Çankırı türkülerini de seslendiren Turgay Başyayla salondaki izleyicilerin de katımlıyla gerçekleştirdiği konseri beğeni ve yoğun ilgi gördü.

İrfan Dinç “Çankırılılara, Belediyeciliğe Katkısı Övülmeye Değer”

Çankırılılar bulundukları toplumun çimentosu olduğunun ve vatanı için, milleti için, inançları için canından bile vazgeçtiğini altını çizen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Esenler Belediye Başkanı Tefik Göksu’yu eski tanıdığının altını çizerek; Tevfik bey bizim 3 yıllık arkadaşımız. Bu gün Esenler Belediye Başkanı olmasıyla Çankırılılara vermiş olduğu katkının yanı sıra Türk belediyeciliğine, yerel yöneticiliğine sağlamış olduğu katkı ve açılımlar ile övülmeye değer belediye başkanlarımızdan birisidir. Biz kendisinden ilçelerimiz ve beldelerimiz için ufak tefek katkılar talep ederiz. O zaten yapıyor” diye konuştu.

Göksu “Çocuklarımızın Geleceği Bu Şehrin Geleceğidir”

Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelenlere ev veren, iş veren, aş veren, çocuk veren İstanbul’un çocukları olduklarının altını çizen Mehmet Tefik Göksu, “Doğduğumuz yere göstereceğimiz vefa gibi, doyduğumuz yere de vefa göstereceğiz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz; eğer biz Çankırı’yıda, İstanbulu’da kalkındıracaksak en sihirli elime vefa göstermektir. Bizim çocuklarımızın geleceği bu şehrin geleceğidir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ