logo

Eski Başbakan Bülent Ecevit Ölümünün 8. Yılında Anıldı

Eski Başbakan Bülent Ecevit Ölümünün 8. Yılında Anıldı

ecevitEski Başbakanlardan CHP’nin Genel Başkan ve DSP Kurucu Genel Başkanı Bülent Ecevit, 8′nci ölüm yıl dönümünde, yurt genelinde düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Cumhuriyeti’ne 5 kez Başbakanlık, 1960’lı yıllarda Çalışma Bakanlığı yapan ve Başbakanlığı döneminde Kıbrıs Barış Harekatı ile yakın tarihimize damga vuran, CHP Genel Başkanlarından ve Demokratik Sol Parti Kurucu lideri (DSP) Bülent Ecevit, 8′nci ölüm yıl dönümünde, yurt genelinde çeşitli törenlerle anıldı.

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in mezarı başında yaptığı açıklamasında, “Sendikal yaşamı, alın terini, emeği, emeğin önemini o bu topluma öğrettiğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Onun ilkeleri bugün içinde geçerli. Dün ve gelecek içinde geçerliydi. O diyordu ki; ‘Bu topraklarda, dünya da ne ezen olsun ne ezilen olsun, insanca, halkça bir düzen olsun.’ Bugünde aynı kurallar geçerli. Sadece Türkiye’de mi? Hayır… Bütün dünyada geçerli… Emeğe, alın terine önem verdi. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde 12 Eylül darbesiyle işçilerin ellerinden alınan pek çok hakkı Bülent Ecevit verdi. Rahmetli Ecevit, hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem Demokratik Sol Parti’nin Genel başkanlığını yaptı. Bugün Türkiye’nin içerisinde bulunduğu koşullar, birlikte hareket etmemizi zorunlu kılıyor. Beraber olmamızı zorunlu kılıyor. Bu ülkenin bütün aydınları, emekçileri, işçileri çağdaş uygarlık yolunda katkı vermek isteyen her kesimin desteğine ihtiyacımız var. Bizim önderimiz, liderimizdi. Sosyal demokrasiye kan veren liderimizdi. O nedenle onu, mezarının başında saygıyla anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.”

Masum Türker “Rahmetle Saygıyla ve Özlemle Anıyoruz”

DSP (Demokratik Sol Parti) Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit’in vefatının 8. yıldönümü nedeniyle mesajında; “Partimizin kurucusu, kuramcımız, Genel Başkanımız, Türk siyasetine Erdemli ve dürüst kişiliği ile damgasını vurmuş olan Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının 8′inci yılında rahmetle saygıyla ve özlemle anıyoruz” dedi.

Başbakanken 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren Ecevit, 1999 yılında Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesiyle DSP’nin oylarını iki katına çıkarmasına neden olmuştu. 2001 yılında Türkiye’nın en ağır ekonomik krizi esnasında DSP-MHP-ANAP Koalisyonu’nda yine başbakan olan Ecevit Hükümet’i İMF ile anlaşmış ve Kemal Derviş’i Türkiye’ye getirdiği için tartışmalara neden olmuştu.

DSP Genel Başkanı ve Başbakan olarak görev yaptığı sırada rahatsızlanan Bülent Ecevit 5 Kasım 2006 pazar günü ise dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu 81 yaşında hayata veda etmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ