logo

Etkili Sis Hafta Sonu Dağılıyor, Yağış ve Fırtına Geliyor

Etkili Sis Hafta Sonu Dağılıyor, Yağış ve Fırtına Geliyor

Cumartesi kuvvetli lodosla birlikte Trakya, Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Anadolu’nun kuzeybatısında etkili olması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana Yurdumuz üzerinde bulunan yüksek basınç merkezi nedeniyle yağışsız geçen ve Trakya ile iç kesimlerimizde gece ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere oluşan sisin bu hafta sonundan itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yurdumuzun bu hafta sonu kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden inen İzlanda kökenli alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemlerinin etkisine girmesi bekleniyor.

TRAKYA, MARMARA’NIN BATISI VE EGE KIYILARI YAĞIŞLI

21.12.2019 Cumartesi günü kuvvetli lodosla birlikte Trakya, Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, 22.12.2019 Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in batısında görülmesi bekleniyor.

MARMARA VE EGE’DE FIRTINA

Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına şeklinde (60-80 yer yer 100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

PAZARTESİ GÜNÜ MARMARA, EGE VE AKDENİZ’DE SAĞANAK

23.12.2019 Pazartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgeleri ile Batı ve Orta Karadeniz bölümünde beklenen yağışların Ege ve Akdeniz kıyı illerinde gök gürültülü sağanak şeklinde ve kuvvetli olacağı, rüzgarın ise güney ve güneybatı yönlerden Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, ancak bu yağışların önümüzdeki hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ SEVİYESİNE İNİYOR

Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerimizden başlayarak azalması ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.

3 Büyük ilimizde ise beklenen hava durumları şu şekilde:

ANKARA’DA YAĞIŞ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Ankara’da yağışın 22 Aralık Pazar günü akşam saatlerinden sonra başlaması ve aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde önümüzdeki hafta ortası Çarşamba akşamına kadar devam etmesi beklenmektedir. Rüzgarın 23 Aralık Pazartesi günü güneybatı yönünden fırtına şeklinde 60-80 km/saat hıza ulaşması tahmin edilmektedir.

İSTANBUL ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONUNA KADAR YAĞIŞLI

İstanbul’da 22 Aralık Pazar günü akşam saatlerinden sonra başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın önümüzdeki hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği, Rüzgarın güneybatı yönlerden Cumartesi günü kuvvetli, Pazar günü ve Pazartesi sabah saatlerine kadar ise fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının pazartesi gününden itibaren azalarak mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor.

İZMİR’DE HAFTA SONU YAĞIŞ BAŞLAYACAK

İzmir’de hafta sonu Cumartesi günü başlayacak yağışların Pazar ve Pazartesi günleri de devam edeceği ve Salı günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği ve bu yağışların pazartesi günü gök gürültülü sağanak şeklide ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden Cumartesi günü kuvvetli (40-60 km /saat) Pazar günü ise kuvvetli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yayımlanacak meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.

MARMARA VE KUZEY EGE DENİZİ’NDE FIRTINA BEKLENİYOR!

Marmara’da güney ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın, yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı ve Pazartesi (23.12.2019) günü sabah saatlerine kadar 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın, yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı ve Pazartesi (23.12.2019) günü sabah saatlerine kadar 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ