logo

‘Evde Okulda Sağlıklı Yaşa’ Projesi Özel Bilfen’de

‘Evde Okulda Sağlıklı Yaşa’ Projesi Özel Bilfen’de

dengeli beslenme_bilfen_AtasehirAtaşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Evde Okulda Sağlıklı Yaşa” projesi, Özel BİLFEN Koleji’ndeydi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 39 okulda, 22 bin öğrenciyi hedefleyen; şu ana kadar 13 okulda, 9 bin öğrenciye ulaşan “Evde Okulda Sağlıklı Yaşa” projesi, 18 Nisan Perşembe günü Özel BİLFEN Koleji’nde 1, 2, 3 ve 4 sınıf öğrencilerine, sağlıklı gıda tüketimi ve doğru beslenme ile ilgili bilgi verdi.

Ataşehir Özel BİLFEN KOLEJİ’nin salonunda gerçekleştirilen sağlıklı beslenme hakkında animasyon eşliğinde İrfan Güzel tarafından gerçekleştirilen sunumda, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman hazır bulunurken, Ataşehir Belediyesi birim müdürleri, okul müdürü ve okul öğretmenlerinin katıldığı toplantıya, öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi.

 

FOTO GALERİSİ Tıkla

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman yaptığı konuşmada, projenin gerçekleşmesin verdiği talimatla sağlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ederek; Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Sözünü anımsatarak, beslenmenin öneminden söz etti.

Beslenmenin anne karnında başladığını ifade eden Hışman, öğrencilere sağlıklı beslenmenin ve dengeli beslenmenin önenme değinerek, sağlıklı beslenmek için mutlaka rastgele besinlerle beslenmek yerine; süt içilmesi, yumurta, sebze ve bakliyat yenilmesinin gerektiğini söyledi.

Görsel ve çizgi film desteğinde, şarkılarla çocuklara sağlıklı beslenmek için sütün, peynirin, yumurtanın, kuru baklagillerin ve daha birçok besinin faydaları eğlenerek anlatıldı. Sağlıklı beslenme için yenilmesi gereken gıdaların anlatıldığı yiyeceklerin kapalı ve hijyene dikkat eden yerlerden alınması gerektiği anlatılırken, su içmenin önemi vurgulandı.

Ataşehir Özel BİLFEN KOLEJİ’nin öğrencileri, İrfan Güzel yaptığı sunumun dikkat çekmesi için hazırlanan animasyon ve şarkı eşliğinde hem eğlendiler hem de sağlıklı ve doğru beslenme konusunda bilgilendiler.

Proje kapsamında toplantının sonunda öğrencilere, “Evde Okulda Sağlıklı Yaşa Rehberi” ile “Sağlıklı Yaşa Karnesi” dağıtıldı.
“Evde Okulda Sağlıklı Yaşa” projesi kapsamında Sağlıklı Yaşa Karnesi’ni düzenli olarak dolduran öğrencilere, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi imzalı sertifikalar verilecek.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ