logo

‘FARKINDALIK PLATFORMU’ FARKLILIĞI OLAN STK OLUŞUMU

‘FARKINDALIK PLATFORMU’ FARKLILIĞI OLAN STK OLUŞUMU

farkindalik_platformu (1)Farklı meslek çalışanı 30 kişilik çekirdek kadrodan oluşan, aralarında fikir toplantıları yapan,  “Farkındalık Platformu” üyeleri basınla buluşarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan Farkındalık Platformu ile ilgili basına bilgi veren Mesut Solak, Yaşadığımız dünyada hayata ön yargısız ve empati ile bakabilen, hiçbir siyasi ve dini fikri olmayan bir sivil toplum kuruluş olarak tanımladığı “Farkındalık Platformu”nun bir taraftan sosyal sorumluluk projeleri yaparken diğer yandan da kendi üyeleri arasında da bir takım eğitim ve paylaşım organizasyonları yaptığını kaydetti.

Temeli yaklaşık 1 yıl önce atılan, bu süre içerisinde kendi arasında fikir toplantıları yapanların toplumdaki farklı meslek çalışanlarından oluştuğunun altını çizen Farkındalık Platformu Sözcüsü Mesut Solak, ““Farkındalık Platformu”nun 30 kişilik çekirdek bir kadrosu vardır. Aktif olarak toplantılara katılamayan ama gönül bağı ile destek veren bir o kadar da katılımcı dostumuz vardır. Çalışmalarda gönüllülük temel kuralımızdır. Kim nasıl bir katkı sağlayabilecekse onu yapar. Üyeleri arasında uyum, samimiyet, saygı temel unsurdur” şeklinde açıklamada bulundu.

farkindalik_platformu (3)

Yurdun her köşesinden dostları olduğunu kaydeden Mesut Solak, “Sadece İstanbul değil Bursa da mesela facebook grubumuzda şu an ortalama 120 kişi vardır. Mardin ve Urfa’dan bizimle tanışmak için gelen dostlarımız oldu. Aramıza katılan arkadaşlarımız için bir takım seçici kriterlerimiz vardır. Bizim için sayı çokluğu değil nitelik çokluğu önemlidir. Adı üstünde farkındalık önemlidir” dedi.

Mesut Solak, 23 Nisan nedeni ile düzenledikleri tiyatro etkinliği için ise; “Bu gün ise 23 Nisan çocuk bayramı projesi ile karşınızdadır. Bu etkinliğin temel amacı daha önce tiyatro ile tanışmamış çocukları UZAY DA BİR GÜN oyunu ile tiyatro ile mutlu etmektedir. Bu gösteri için her türlü maddi manevi fedakarlık gösteren sevgili Veysel Diker’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Bu etkinliği özellikle şehit çocuklarına armağan etmek istediklerini kaydeden Solak, hayatta yaşanan hiçbir olaya siyasi pencereden bakmadıklarını, sadece insani boyuttan baktıklarını kaydederek, Üsküdar’da bulunana Erdemliler Derneği ile bir iş birliği yapmaya başladıklarını, sokakta yaşayanlara günde 3 defa sıcak yemek ve çamaşır imkanı sunduklarını kaydederek; Ulusal ölçekte ses getirecek bir projenin hazırlıklarının ise 24 Nisan’da başlayacağını duyurdu.

farkindalik_platformu (4)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ