logo

‘Ferhatpaşa’dan 30 kamyonet Çalındı’ Haberi Asılsız Çıktı

‘Ferhatpaşa’dan 30 kamyonet Çalındı’ Haberi Asılsız Çıktı

1 gecede 30 kamyonet calindi esnaf demir sopalarla nobete basladiAtaşehir ilçesindeki Ferhatpaşa Mahallesi’nden bir gecede 30 kamyonetin çalındığı çalınan araçların Suriye’den sinyal verdi yönündeki iddialar asılsız çıktı.
          Recep Kenan/itvhaber.com
“İstanbul’da bir gecede çalınan 30 kamyonet, Suriye’den sinyal verdi” başlığı ile bir ulusal gazetede yapılan haberde, 30 kamyonetin Ataşehir ilçesindeki Ferhatpaşa Mahallesi’nden bir gecede çalındığı yönünde iddialar yer almıştı.

“İstanbul’daki asayiş olaylarında son dönemde ciddi artış yaşanıyor. Ev ve işyeri soygunlarının yanı sıra bazı bölgelerde araç hırsızlıkları patlama yaptı” ifadelerinin yer aldığı ve Ferhatpaşa Mahallesi’nden bir gecede 30 kamyonet birden çalındığının iddia edildiği haberde, esnafın çareyi dükkan önünde demir sopalarla nöbet tutmakta bulduğu iddia ediliyor.

Bir ulusal gazetede yer alan ve Ataşehir’i adeta bir suç merkezi olarak gösteren haberi görünce, Ataşehir yerel basın mensubu olarak bunun doğruluğunu araştırma zorunluluğu oluştu. Bu konuyu araştırmaya mahalle muhtarından başlamanın uygun olacağını düşünerek Ferhatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Uzun’dan başladım araştırmaya.

Ferhatpaşa Muhtarı Hüseyin Uzun “Bir Ayda 1 Araç Çalındı”

Haberi ilettiğim Ferhatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Uzun’a mahallesinde, “Son zamanlarda 30 araçlık toplu bir hırsızlık gerçekleşti mi?” diye sorduğumda mahallesinde böyle bir hırsızlığın olmadığını söyledi. Son bir ayda sadece 1 araç hırsızlığı bilgisinin kendisine geldiğini söyleyen Muhtar Hüseyin Uzun, 30 araçlık hırsızlığının söz konusu olmadığını söyledi.

Bir başka kurumdan da doğrulatmalıydım bu bilgiyi. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya aracılığı ile yaptığım başvuruda zabıta karakollarına da böyle bir hırsızlık kaydının geçilmediği ve ayrıca esnaflar arasında yapılan araştırmada bu sayıda bir oto hırsızlığının söz konusu olmadığı bilgisine ulaştım.

2014 Yılında 10 Araç Çalındı

Ayrıca alınan bilgilerde; Ataşehir ilçesinde 2014 yılı başından bu güne 8 binek, 2 kamyonet olmak üzere toplam 10 araç çalındığı, Ataşehir’deki Hundai kapalı kasa araç sahipleri tespit edilerek, afişlerle vatandaşların uyarılıp; araçlarına baston kilit takmaları ve aydınlık yerlere park etmeleri yönünde ikazlarda bulunulduğu öğrenildi.

Araç Sahipleri Bilgilendiriliyor

Ataşehir’de polis tarafından yapılan uygulamalarda da Hundai araç sahiplerine aynı ikazların yapılıp teyit edildiği yapılan bu çalışmalar doğrultusunda Ataşehir’de hırsızlık suçlarında düşüş kaydedildiği istatistiklere yansıyor.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Ataşehir’in Ferhatpaşa Mahallesi’nde geçekleştiği iddia edilen ve bir ulusal gazetede FAZLI MERT imzası ile “Çalınan 30 Kamyonetin Suriye’de Sinyal Verdi” başlıklı haberi yalanladı.

EMNİYETTEN, ÇALINAN 30 KAMYONETİN SURİYE’DE SİNYAL VERDİĞİ HABERİNE YALANLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, Ataşehir ilçesinde bir gecede 30 kamyonetin çalındığı, çalınan bu kamyonetlerin Suriye’den sinyal verdiği yönündeki haberleri yalanladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü son günlerde bazı basın ve medya kuruluşlarında, Ataşehir ilçesinde bir gecede 30 kamyonetin çalındığı, çalınan bu kamyonetlerin Suriye’den sinyal verdiği yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “15 Haziran 2014 tarihinde bazı basın ve yayın kuruluşlarında, Ataşehir ilçesinde bir gecede 30 kamyonetin çalındığı, çalınan bu kamyonetlerin Suriye’den sinyal verdiği ve hırsızlık olaylarında artış yaşandığı şeklinde haberler yapıldığı görülmüştür. Bahse konu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki; habere konu İlçemizdeki Ferhatpaşa Mahallesi’nde 15 Haziran 2014 tarihi itibariyle 2014 yılı içerisinde, sadece 10 adet oto hırsızlığı, 13 adet evden hırsızlık ve 14 adet iş yerinden hırsızlık olayı meydana gelmiştir” denildi.

Söz konusu haberlerde ifade edilen 30 kamyonetin çalınması ve araçların Suriye’ye götürüldüğüne yönelik asayiş birimlerine yapılmış herhangi bir müracaatın mevzubahis olmadığı belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ