logo

FİKİRTEPE ANKA YAPI ‘BÜYÜK ADA’DA FESİH KARARI

FİKİRTEPE ANKA YAPI ‘BÜYÜK ADA’DA FESİH KARARI

fikirtepe_anka-fesih - kararFikirtepe Kentsel Dönüşüm alanında ilk proje ruhsatı alarak temelini atan Anka Yapı’nın imza çalışması yürüttüğü proje adası Büyük Ada malikleri toplantısından fesih kararı çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anka Yapı’nın Fikirtepe’de yaptığı Evim Kadıköy Projesinin ikinci etabını oluşturması planlanan, Büyük ve ikinci adası Orta Adada sürecin uzaması ve bazı belirsizlikler, vatandaşların yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerini fesih etme kararı almasına yol açtı.

Fikirtepe’de Büyük Ada olarak adlandırılan Anka Yapı’nın ikici proje adasında dün yapılan malikler toplantısından sözleşmeleri fesih etme kararı çıktı.

Fikirtepehaber.com’da yer alan habere göre, Fikirtepe’de bazı adalarda yaşanan belirsizliklerin vatandaşların tepkilerine yol açtı.  Anka Yapı’nın Büyük Adasında, firma tarafından daha önceden boşaltan vatandaşlar tekrar geri çağrıldı.

Evini boşaltanlara kiralarının ödenmediği iddiaları Anka Yapı adasında maliklerin sözleşmeleri iptaline yönelik çalışmalarının başlaması projedeki belirsizliklerin artmasına neden oluyor.

Arsa sahiplerinin iddialarına göre, firmanın mali yapısındaki bozukluk ve bazı diğer projelerindeki alacak verecek davalarının varlığı sözleşmelerin feshi kararını almalarında etkili oldu.

fikirtepe-kentsel-donusum-projesi-imar-plani-buyuk_ada

ANKA YAPI BÜYÜK ADA

DAİRELERİNİ ALMAYI ÜMİT EDİYORLARDI

Fikirtepehaber.com’a konuşan arsa sahipleri imza atarken, bu günlerde dairelerini almayı ümit ederek 3-4 yıl önce imzaladıkları kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin gereğinin, ilgili firma tarafından yerine getirilmemesinin kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Projenin geleceği hakkında kaygıları olan, iyimser olmalarını engelleyen etkenlerin güçlenmesi karşısında, haklarını korumak umuduyla fesih kararını aldıklarını söylediler.

29.10.2015 Perşembe günü toplanan arsa sahipleri, avukatları eşliğinde gelecekleri hakkında yeni kararlar alarak fesih kararı aldıklarını ilan ettiler.

Toplantıda, Büyük Ada Malikleri Temsilciler Kurulu tarafından yapılan açıklamada; ”Ada halkının aldığı karar ile Anka firması ile feshe gidiliyor. Hayırlı olması dileği ile… ” denilerek, malikler ve temsilciler tarafından alınan son karar duyuruldu.

ANKA YAPI NE DİYOR?

Fikirtepehaber.com’da yer alan iddiaya göre Anka Yapı yetkilileri ile yapılan görüşmelerdeki açıklamalarda, Büyük Adada imzaların tamamen bitmemiş olmasından dolayı, yüzde 100 bütünlüğün sağlanamamış olması ve Danıştay da alınan son kararla bazı parselleri bağlasa da genelde emsal teşkil edebilecek riskli alan ve Plan notlarındaki bazı maddelerin iptali sonrası oluşan belirsizlik sonucu boşaltma kararlarını askıya aldıklarını, vatandaşların iddialarının aksine ekonomik olarak sıkıntılarının bulunmadığı ve bazı ödemeleri hakkında koruma tedbirinin bulunduğunu belirtildi.

Anka Yapı daha öncesinden iptal edilen Fikirtepe Plan Notları sonrası kendilerinin iş yaparken diğer firmaların iş yapmadıklarını ve o zamanlarda halkın ”Anka çalışıyor siz neden çalışmıyorsunuz” diyerek diğer firmaları tenkit ettiklerini belirtirken, son gelinen süreçte kendilerinin aynı hataya düşmek istemediklerini iddia etti.

fikirtepe_buyuk_ada-anka_ayapi

ANKA YAPI, BÜYÜK ADA

FİKİRTEPE’DE İLK RUHSATI ALAN ANKA YAPI BÜROKRASİ KURBANI MI?

2009 sonunda başlayan Fikirtepe’de kentsel dönüşümün bürokratik belirsizlikler ve karmaşanın devam etmesi nedeni ile geciken ruhsatlar ve bağlı olarak projelerini gerçekleştiremeyen firmalar mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldılar. Uzayan süreç, firmaların kira ödemelerini çok yüksek rakamlara çıkarttı. Bölgedeki plan çalışmasının tamamlanamaması ve planda sık sık değişikliklere gidilmesi nedeni ile firmaların önlerini görememesi, proje ruhsatındaki zorluklar taahhütlerin yerine getirilmesinde güçlükler yaşattı.

VATANDAŞLARIN DÖNŞÜME VE FİRMALARA GÜVENİ KALMADI

Verilen sözlerin zamanında ya da hiç yerine getirilememesi vatandaşların bölgedeki dönüşüm çalışmasına ve bu alanda proje uygulamak isteyen firmalara güvenlerini sarsarken, evlerini boşalttıkları halde kira ödemeleri kesilen maliklerin gelecekleri ile ilgili kaygılarının artmasına neden oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ