logo

‘Fikirtepe Dönüşümü’nde Tahliye Krizi: ‘Fikirtepeliler Tedirgin!’

‘Fikirtepe Dönüşümü’nde Tahliye Krizi: ‘Fikirtepeliler Tedirgin!’

Bakanlık tarafından özel olarak çalışma başlatılan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanındaki Fikirtepeliler tahliyeden önce yazılı Emsal – Paylaşım ve Kira Ödeme Planı istiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kentsel Dönüşüm uygulamalarını ilki, özel planla ilk dönüşüm uygulamasının başladı. Yaşanan sorunlar nedeniyle çıkmaza girmesi üzerine Bakanlık tarafından özel olarak çalışma başlatılan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanındaki Fikirtepeliler, tahliyeden önce yazılı olarak Emsal – Paylaşım ve Kira Ödeme Planı istiyor.

fikirtepehaber.com ’da yer alan habere göre, Fikirtepeliler tahliyeden önce yazılı Emsal – Paylaşım ve Kira Ödeme Planı istiyor… Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm 1.Etap tahliye tebligatı pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağının olduğu bir zaman diliminde bina girişlerine asılması vatandaşları tedirgin etti!

FİKENTDERFikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği“nin vatandaşlardan gelen talep sonrası Net Emsal – Paylaşım ve Güncel Kira ödeme Planına ilişkin yazılı bildirim talebine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüş yapmıyor.

İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Fikirtepelilerin haklı taleplerini görmezden gelerek, evlerin boşaltılması için 150 gün süre verdi.

FİKENTDER ”Fikirtepe Kentsel Dönüşüm” Dernek Başkanı Yasin Bektaş “zaten biz gönüllü olarak evlerimizi kentsel dönüşümden dolayı devlete güvenerek boşaltacağız. Buna rağmen, vatandaşın ne alacağı hususunda herhangi yazılı bir evrak ortada yokken, tahliye tebligatı gönderilmesi vatandaşı tedirgin etmiştir..” Fikentder Derneği, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler sonrası tahliye ilanından önce gelmesini beklediği Emsal – Paylaşım ve Kiralarla ilgili hususları içeren bilgi edinme hakkına yönelik örnek dilekçe yayınladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ