logo

Fikirtepe ‘Kentsel Dönüşüm’ Alanı Projeleri

Fikirtepe ‘Kentsel Dönüşüm’ Alanı Projeleri

fikirtepe_ projelerKentsel Dönüşüm çalışmalarında pilot bölge Kadıköy bağlı Fikirtepe dönüşüm alanında 50 – 60 firmadan, ruhsat alıp inşaata başlayan çok az proje var. Fikirtepe ‘Kentsel Dönüşüm’ Alanı Projeleri

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm çalışmalarında pilot bölge olan Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe dönüşüm alanında irili ufaklı 50 – 60 firma proje çalışması yürütürken, ruhsat alıp inşaata başlayan ya da ruhsat aşamasına gelen az sayıda proje bulunuyor.

FİKİRTEPE’de 9 RUSAT BAŞVURUSU VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne avan proje sunan firma sayısının 9 olduğu, bunlardan 5’inin projesinin onaylandığı, 4’ünün ruhsat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurduğu, bunlardan 3’üne ruhsat verildiği kaydedildi. Yapılan açıklamada, anlaşmalarını tamamlayan vatandaşların önünde hiçbir engel kalmadığı vurgulandı.

Çok sayıda firma tarafından dönüşüm çalışması yapmak üzere arsa toplayanların arasından proje ruhsatını alarak inşaata başlayan ya da proje ruhsatı almak üzere önemli mesafe kaydeden 6 önemli proje var.

FİKİRTEPE’de AŞAMA KAYDEDEN 6 PROJE

Teknik Yapı’ya ait “CONCORD-İSTANBUL”, Vartaş Yapı – Stern İmmobilien ortaklığına ait “RENOVİA-İSTANBUL”, Emay İnşaat’ın “KENTPLUS-KADIKÖY”, Anka Yapı’ya ait “EVİM-KADIKÖY”, Nuhoğlu İnşaat – Gülsa İnşaat ortaklığının “YENİTEPE – KADIKÖY” ve Selimoğlu Group – Pana Yapı ortaklığının “BROOKYLN PARK” projeleri Fikirtepe dönüşüm alanında önemli mesafe almış durumdalar.

Firmalar tarafından lansmanı yapılan bu projelerin önemli bir kısmı inşaat ruhsatını almış ve inşaatlarına başlamış durumdalar. Bu firmalar teslim tarihlerini de belirtiyorlar. Sadece Hafriyat ruhsatını alıp hafriyat çalışmalarını yapan Vartaş Yapı – Stern İmmobilien ortaklığına ait RENOVİA projesinde inşaat ruhsatı çalışmaları devam ettiği için bitiş tarihi belirsizliğini koruyor.

FİKİRTEPE’de SÜREÇ HIZLANDI, YENİ FİRMALAR SIRADA

Kentsel dönüşüm çalışmaları süren Fikirtepe’de Teknik Yapı, ANKA Yapı ve Emay Yapı işlemlerini tamamlayarak ruhsatlarını aldı. Nuhoğlu İnşaat, Baysaş inşaat ile tapu birleştirme işlemlerini tamamlamasının ardından birleştirilmiş tapu almaya hak kazandı. Nuhoğlu İnşaat ile birlikte Eşkioğlu İnşaat da ruhsat için sıraya girdi. Yine Fikirtepe’de büyük projelere imza atacak firmalar arasında yer alan Selimoğlu ve Vartaş İnşaat firmaları da tapu birleştirme işlemlerinin sonuçlanmasını bekliyor.

FİKİRTEPE’de YASAL ÇOĞUNLUĞU ELDE EDEN FİRMALAR

Proje çalışmalarını yürütebilmek için yasal zorunluluk olan 2/3 çoğunluğu elde edebilen firmaların arasında; Taş Yapı, Güral inşaat, E7 Group, Teknik Yapı, Dumankaya İnşaat, Haldız İnşaat, Başaran İnşaat, Mutlu İnşaat, CC İnşaat, ANKA Yapı, Sefa İnşaat, Maritaş, Usta İnşaat, Ceylan İnşaat, Eba İnşaat, Sunja İnşaat’tan bulunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ