logo

Fikirtepe’de Eylemsiz Firmalara Bakanlık Uyarısı

Fikirtepe’de Eylemsiz Firmalara Bakanlık Uyarısı

fikirtepeİstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde, Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk ile Fikirtepe’deki firmaların toplantısında süreci yavaşlatanlara uyarı çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

29.11.2014 tarihinde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde yapılan ve Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk ile Fikirtepe’de dönüşüm çalışmaları yürüten firmaların katıldığı toplantıda, yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmalara yönelik ihtar ve uyarılar verildiği belirtildi.

Toplantıda firmalara kamulaştırma başvurusundan önce; avan proje onayı, yapı ruhsatından önce; kat irtifakı, aynı yapıda çalışan firmalara; anlaşma zorunluluğu, imza süreci tamamlanan firmalara; 2015’in Ocak ayına kadar çalışmalara başlama zorunluluğu vurgulanırken, bu kararlara uymayan firmalar Bakanlık tarafından kara listeye alınacak.

FİKİRTEPE VE ÇEVRESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM DERNEĞİ 100 SAYFALIK RAPORLA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe’de dönüşüm çalışması yapılan ve imza süreci tamamlanan bazı adalarda Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği’nin vermiş olduğu 100 sayfalık raporun da etkisi ile yeni sert önlemler alıyor.

Fikirtepe Haber’in haberine göre; Bakanlığın aldığı bu kararların önemli bölümü firmaların işlevsizlik ve hatalarına yönelik.  İhtar ve uyarılar dönüşüm çalışması yürüten firmalardaki faaliyetsizlik, iş yapamama durumu ile vatandaşların mağdur edilme ihtimaline yönelik tedbir ve ihtarlardan oluşuyor.

Toplantıda alınan kararlarla Bakanlığın her iki tarafı da dikkate alarak çözüm çözüme yönelik tavrı olumlu karşılanırken; uygulama noktasında şüphelerin giderilmesi ve mali yapısı yetersiz firmalar ile art niyetli firmalara karşı bakanlığın vatandaşları koruyucu önlemler alması bekleniyor.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde yapılan ve Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk ile Fikirtepe’de dönüşüm çalışmaları yürüten firmaların katıldığı toplantıda alınan karaların satır başları şöyle;

– Kamulaştırma başvurusu yapmadan önce firmanın avan projeleri onaya hazır olmak zorunda.

– Yapı ruhsatı başvurusu yapmadan önce projede kat irtifakı kurulacak, hak sahibi hangi dairenin sahibi olduğunu bilecek.

– Aynı yapı adasında iki ya da daha fazla firma varsa mutlaka kısa sürede kendi aralarında anlaşacaklar. Tıkandıkları noktada Bakanlık devreye girecek.

– Girdikleri yapı adasında yüzde 100 imzasını bitiren firmalar, Ocak 2015’e kadar girişimde bulunması gerekiyor. Aksi takdirde Bakanlığın kara listesine alınacaklar.

– Firmaların mali durumlarıyla ilgili hızlı bir çalışma başlatıldı. Müsteşar Öztürk’ün açıklamasına göre Fikirtepe’de ‘çantacı’ diye tabir edilen aracı firmalara izin verilmeyecek.

– Tahliye edilen binaların yıkımında Bakanlık ve İBB, ortak çalışmayla yıkım sürecini hızlandıracak.

– Denetlemeler sıklaştırılacak, yakın zamanda Fikirtepe’de temel atma törenleri yeniden başlayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ