logo

Fikirtepe’de ‘Yürüyüş ve 3 Şubat Toplantısı’ Değerlendirildi

Fikirtepe’de ‘Yürüyüş ve 3 Şubat Toplantısı’ Değerlendirildi

fikirtepe_toplantiİmza atan atmayan Fikirtepeliler, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği’nin düzenlediği dernek avukatı ile tanışma ve sorunların çözümü toplantısında bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği’nin bünyesinde imza atan yada atmayan Fikirtepelilere hukuki destek verecek olan dernek avukatı ile fikirtepeliler bir araya geldi.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği tüm Fikirtepe halkına açık olarak 3 Şubat salı akşam saat 18:30 da yapmayı planladığı ” Hukuki – Mimari Bilgilendirme ve Toplumsal istişare” toplantısının 2 oturumlu ön çalışmasını dün gece saat 19:00 da Badem kafede gerçekleştirdi. Toplantı vatandaşlardan ve üyelerden gelen talep doğrultusunda düzenlendi.

Toplantıya katılan dernek avukatlarının açıklamaları, vatandaşların kafasına takılan sorular ve Fikirtepe yürüyüşü masaya yatırıldı. Tarafların görüşü ve önerileri alındı.

Başaran, (Ortadoğu-yeşil) Haytek, Sevgili, Selimoğlu, My Palmadero, Dumankaya, Maritaş, Platin, Usta inşaat, Anka, Sunja-Tita, Sefa-Koyuncu, Emay, Başarır, Selimoğlu-Rochell-Pana, Çağdaş – Emiroğlu,Vartaş adalarından birçok vatandaşın katıldığı ve her hangi bir ilan yapılmadan dar çerçevede düzenlenmiş ön hazırlık ve dernek avukatı ile tanışma toplantısı düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı son maddeler, hukuki sorunlar, sözleşmeler, Fikirtepe yürüyüşü ve vatandaşların kafasına takılan bazı sorular ile 3 Şubat Salı günü akşam saat 18:30 da Halis Kurtça Kültür Merkezinde yapılacak olan ve tüm halkımıza açık olan ” Hukuki – Mimari Bilgilendirme ve Toplumsal İstişare ” toplantısının detayları hakkında bilgi alışverişi yapıldı, dernek avukatlarının önemli açıklamaları dinlendi.

Toplantıda, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği üyeleri ve toplantıya katılan diğer tüm Fikirtepeli vatandaşlar, yürüyüş içeriğindeki tek taraflılık ve toplumu kutuplaştırıcı söylem ve toplumu ayrıştıran hedeflerinden dolayı katılmama yönünde görüş belirtti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ