logo

21 Ocak 2015

 Fikirtepeliye Kira Desteği İçin Bakanlık Girişimi

 Fikirtepeliye Kira Desteği İçin Bakanlık Girişimi

cevre_ve_sehircilik_bakanligiFikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Fikirtepe Kentsel Dönüşüm proje alanındaki maliklere ‘Kira Yardımı’ yapılması için Bakanlık nezdinde hukuki girişim başlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği’nden Fikirtepeliye Kira Desteği İçin Hukuki Girişim”

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından Fikirtepe’ye “Kira Desteği” için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde hukuki girişim başlatıldı. Dernek adına Başkan Yasin Bektaş yaptığı girişimle tüm kentsel dönüşüm alanlarında ödenen, Fikirtepe’de vatandaşlara verilmek istenmeyen kira destek payları için dernek hukukçuları aracılığı ile dilekçe verdi.

Dernek yönetimi aldığı kararla Bakanlıktan gelecek cevaba göre Çevre ve Şehircilik bakanlığına dava açmaya hazırlanıyor.

“Kira Yardımı Maliklere Verilsin

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş Çevre ve şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü nezdinde, Çevre ve şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde kentsel dönüşüm uygulanan yapılarda, hisse sahiplerine verilen, Fikirtepe’de vatandaşlara ödenmek istenmeyen devlet kira destek payının 6306 sayılı Afet Riskli Alanlar kapsamında olmasından dolayı Fikirtepelilere ödenmesi için hukuki girişim başlattı.

“Gerekirse Dava Açılacak”

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği yönetiminden ve avukatlarından yapılan açıklamada; Bakanlıktan bu konu hakkında resmi bilgi talebinde bulunulduğu, Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek yanıta göre gerekirse, Fikirtepeliler adına, Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği olarak dava açacaklarını söylediler.

Kadıköy Belediyesi nezdinde aynı girişimleri yapacaklarını söyleyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Yasin Bektaş, tüm kentsel dönüşüm alanlarında verildiği gibi Fikirtepeliler de verilmesi gerektiğini belirtti.

“Kiralar Yetersiz”

Bektaş, Fikirtepelilerin Bağdat Caddesi veya muadillerinden daha zengin olmadıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Fikirtepe’de 4 yıl önce ilk açıklamalar yapıldığında sözleşmelerde belirlenen kira yardımlarının yeterli olduğunu, zamanla kiralarda aşırı yükselmeden dolayı bugün oldukça yetersiz kaldığını söyledi.

“Sözleşmeler Güncellenmeli”

Firmaların mevcut koşulları ve kiralardaki aşırı artışı göz önüne alarak sözleşmelerinde iyileştirmelere gitmelerini belirten Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Dernek Başkanı Yasin Bektaş, kira yardımının vatandaşı mağdur etmeyecek bir seviyeye çekilmesi için gerekli düzeltmeleri yaparak sözleşmeleri güncellemelerini beklediklerini vurguladı.

 

“Hukuki ve Mimari Destek Bilgilendirme Toplantısı”

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği, üyelerine ile Fikirtepelilere hukuki destek vermeye başladı.

Dernek Başkanı Bektaş, bununla ilgili önümüzdeki haftalarda Fikirtepe genel hukuki ve mimari bilgilendirme toplantısı yapmaya hazırlandıklarının müjdesini verdi. Bektaş, daha öncede duyurusunu yaptıkları toplantı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlanarak başvuruda bulundukları Kadıköy Belediyesine ait salon tarihinin netleşmesini beklediklerini söyledi.

Dernek Başkanı Yasin Bektaş, yönetimden Gürkan Şentürk, dernek avukatlarından Mete CAN ve mahalle sakinlerinden Suat Erdoğan’dan oluşan grup toplantıda sunduğu dilekçe sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ