logo

FRANSA’DA 7 TERÖR SALDIRISINDA 150’DEN FAZLA CAN KAYBI

FRANSA’DA 7 TERÖR SALDIRISINDA 150’DEN FAZLA CAN KAYBI

paris_saldiri - terorFransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan 7 ayrı bölgedeki terör saldırısında 150’nin üzerinde can kaybı yaşanırken 200’ün üzerinde yaralı olduğu beliriliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Son zamanlarda terör saldırıları yaşayan Fransa’nın başkenti Paris, hem bombalı ve silahlı saldırıların hem de rehine eyleminin hedefi oldu. Saldırılar, Paris’in doğusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda silahlı ve stat yakınında 2 bombalı saldırı şeklinde gerçekleşti. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 142 kişi öldü. Ajanslardan geçen bilgilere göre saldırılarda 80’i ağır 200’e yakın kişi de yaralandı.

15’NİN ÜZERİ CAN KAYBI, 80’İ AĞIR 200 YARALI

CNN International, can kaybını 153 olarak duyurdu. AFP, yaralı 200 kişiden 80’inin durumunun ciddi olduğunu bildirdi.

ABD’li grup Eagles of Death Metal (Death Metal Kartalları)’in verdiği konser sırasında gerçekleşen saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklandı.

1500 KİŞİNİN OLDUĞU BATACLAN KONSER SALONUNA SALDIRI

Çeşitli kaynaklardan alına bilgilere göre; yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonuna saldırı düzenleyen teröistler; önce el bombaları attı, ardından da içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Üzerlerinde patlayıcı düzenekler olan saldırganlar, rehin aldıkları kişilerden 80’e yakınını öldürürken; onlarca kişi de terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

FRANSA-ALMANYA DOSTLUK MAÇINDA STADE DE FRANCE YAKININDA PATLAMA

Akşam saatlerinde Fransa’da yaşanan bir dizi terör saldırısında önce; Paris’in doğusundaki bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı daha sonra da, Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France’ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi.

POLİS; “TÜM SALDIRGANLARIN ÖLDÜRÜLDÜ”

Polis tarafından yapılan açıklamada; iki grup olarak tespit edilen saldırılarla, stadyum yakınında aynı dakikalarda lokanta ve konser salonunda katliam gerçekleştirdiğini kaydetti. Bataclan Konser Salonu’ndaki militanlardan birinin polisler gelmeden önce belindeki bombayı patlatarak 4 kişiyi daha öldürdüğünü açıklayan Paris Emniyet Müdürü, tüm saldırganların öldürüldüğünü belirtti.

paris_teror

7 AYRI NOKTADA 7 AYRI SALDIRI

Fransa’nın Başkenti Paris İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kanlı günü yaşadı. 7 ayrı noktada gerçekleştirilen saldırılarda 150’den fazla kişi hayatını kaybetti. 2. Dünya Savaşı’nda sonra ilk defa ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Ülkede bütün sınırlar kapatıldı. Ordu güvenlik için Paris’e indi. Fransız hükümeti halkın evden çıkmaması çağrısında bulundu. Okullar ve üniversiteler tatil edildi.

Dünyanın dört bir yanından gelen mesajlarda, Paris’teki terör saldırıları kınanıyor. Fransız polisi yaptığı açıklamada 8 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ