logo

Futbolcu ve Yorumcu Selçuk Yula hayatını kaybetti

Futbolcu ve Yorumcu Selçuk Yula hayatını kaybetti

selcuk-yulaFenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi, futbol yorumcusu Selçuk Yula kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen, sabaha karşı 54 yaşında hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fenerbahçe’nin efsane ismi, ünlü futbolcu ve futbol yorumcusu Selçuk Yula hayatını kaybetti. 54 yaşında vefat eden Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Selçuk Yula, son olarak spor yorumculuğu yapıyordu.
Selçuk Yula’nın ölümüyle ilgili hastaneden açıklama: “Sabah 06.30’da solunum sıkıntısıyla acil servise getirilen sayın Yula, tüm yeniden canlandırma işlemlerine yanıt vermemiş ve saat 07.20’de hayatını kaybetmiştir”

Galatasaray ve Fenerbahçe’de forma giyen ve 54 yaşında vefat eden eski sevilen futbolcu Selçuk Yula, spor yorumculuğu yapıyordu.

Vefat eden Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcusu ve spor yazarı Selçuk Yula’nın cenazesi yarın Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verileceği bidiriliyor.

Rahatsızlığının ardından kaldırıldığı hastanede vefat eden Yula’nın Fenerbahçe Kulübü’nde de tören düzenlenmesi beklenirken; cenazesi Karacaahmet Şakirin Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği bilgisi alındı.
54 yaşında vefat eden Selçuk Yula kimdir?

8 Kasım 1959 tarihinde, Ankara’da dünyaya gelen Yula, futbolculuk kariyerine, Şekerspor’da başladı.

Transfer olduğu Fenerbahçe’de golcülüğü ve penaltı atışları ile tanınan Yula, takımda oynarken, 1981 – 1982 sezonunda kaydettiği 16 golle, 1982 – 1983 sezonunda da attığı 19 golle, Gol Kralı oldu.

1979 – 1986 seneleri arasında, Fenerbahçe forması altında, 134 gol atan Yula, 1986’da, Almanya’nın, Blau Weiss 90 Berlin takımına geçti. Berlin’de bir sezon geçiren Yula, daha sonra Türkiye’ye dönerek, Sarıyer forması giydi.

19 Temmuz 1991’de Galatasaray’la, 2 yıllık mukavele imzalayan ve 31 Mayıs 1993’e kadar, sarı-kırmızılı formayı giyen Yula, 21 kez oynadığı Milli Takım’da, 3 kez kaptanlık yaptı.

Selçuk Yula, futbolculuk hayatını noktaladıktan sonra çeşitli gazetelerde ve televizyon kanallarında, futbol yorumculuğuna başladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ