logo

Futbolseverlere Soruldu: Tarihin En İyi Futbolcusu Kim?

Futbolseverlere Soruldu: Tarihin En İyi Futbolcusu Kim?

2022-2023 futbol sezonunda, NG Araştırma tarafından futbolseverlerle yapılan çalışmada, “Tarihin En İyi Futbolcusu Kim?” sorusuna yanıt arandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Araştırmamız 4-11 Ocak 2023 tarihleri arasında 15 yaş üzeri, Türkiye genelinde 1502 kişinin katılımı ile online araştırma platformu benderimki.com üzerinde gerçekleştirildi.

FUTBOLSEVRERLERE GÖRE TARİHİN EN İYİ FUTBOLCUSU PELE

Türkiye genelinde 1502 kişinin katılımcının %31’ine göre tarihin en iyi futbolcusu Pele olurken, %28’lik oranıyla Cristiano Ronaldo 2. sırada yer aldı.

Futbol tarihi boyunca her dönemde kendine hayran bırakan futbolcular çıktı. Kendi dönemlerinin en iyileri olan futbolcuları, farklı dönemin en iyileri ile kıyaslamak oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Katılımcıların %31’ine göre tarihin en iyi futbolcusu Pele olurken, %28’lik oranıyla Cristiano Ronaldo 2. sırada yer aldı. Futbolun global anlamda dünyada ses getirmesini sağlayan en büyük yeteneklerden olan Maradona ise %17’lik oy alırken, Ronaldo ile birlikte günümüzün bir diğer starı olan Lionel Messi ise %16’lık oranıyla 4. sırada yerini aldı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNİN EN İYİ FUTBOLCUSU KİM?

Dünya futbol tarihinde öne çıkan futbolcuları değerlendirmişken, Türk futbolu için de kendine hayran bırakan yıldızları anmadan geçmek olmazdı! Peki, ülkemizin futbol tarihinin en değerli oyuncuları nasıl sıralandı.

Katılımcıların %25’i Galatasaray’ın efsane kaptanı ve “Taçsız Kral” lakaplı Metin Oktay’ın Türk futbol tarihinin en iyi futbolcusu olduğunu düşünüyor. %14’ü Beşiktaş efsanesi Sergen Yalçın ismini verirken, Fenerbahçe’nin unutulmaz kaptanı Lefter Küçükandonyadis ise %11 ile 3. sırayı aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ