logo

FUTBOLUN EFSANESİ JOHAN CRUYFF HAYATINI KAYBETTİ

FUTBOLUN EFSANESİ JOHAN CRUYFF HAYATINI KAYBETTİ

johan_cruyyufAjax, Barcelona ve Hollanda Milli Takımı’nda oyuncu ve teknik kadroda kazandığı başarılarıyla  unutulmaz isimler arasına giren Johan Cruyff, 68 yaşında hayatını kaybetti.

Ajax altyapısında yetişen, Aktif futbolculuk kariyerinin ardından Ajax ve Barcelona takımlarında teknik direktörlük yapan Cruyff, son olarak 2009-2013 yıllarında Katalonya’yı çalıştırmıştı.

Hollandalı efsanevi futbol adamı Cruyff, sarı saçları ve çalımları sebebiyle “Sarı Fare” lakabıyla anılıyordu.

Futbolcu olarak kariyerinin en önemli dönemlerini Ajax ve Barcelona’da geçiren Cruyff, Maradona, Pele, Di Stefano ile birlikte futbol tarihinin en iyi futbolcularından biri olarak gösteriliyordu. 1973 Ağustos ayında, o dönem için rekor bir transfer bedeliyle (60 milyon pesetas- yaklaşık 360 bin euro) Ajax’tan Barcelona’ya gelen Cruyff, 5 yıl Katalan takımının formasını giymişti. 1988-1996 yılları arasında Barcelona’nın teknik direktörlüğünü de yapan Cruyff, o yıllarda “Rüya Takım” olarak adlandırılan bir ekip kurarak, 1992 yılında İtalyan Sampdoria takımına karşı Wembley Stadı’ndaki finalde Barcelona’ya ilk Avrupa kupasını kazandırmıştı.

Futbolcu olarak, 1971,1973, ve 1974 yıllarında “Altın Top” ödülünün sahibi olan Cruyff, 1999 yılında yüzyılın Avrupa’daki en iyi futbolcusu seçilmişti.

2015 yılının Ekim ayında akciğer kanseri teşhisi konulan ve tedavi gören Cruyff, 68 yaşında aramızdan ayrıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ