logo

Galatasaray Spor Toto Süper Lig Şampiyonu

Galatasaray Spor Toto Süper Lig Şampiyonu

Spor Toto Süper Lig’de sonucu belirleyecek son hafat maçında İzmir deplasmanında Göztepe’yi Gomis’in golüyle 1-0 yenen Galatasaray 75 puanla şampiyon oldu.

İzmir’de Göztepe ile karşılaşan Galatasaray rakibini 66. dakikada Gomis’in penaltı golüyle 1-0 yendi ve Spor Toto Süper Lig 2017/20118 sezonunu 75 puanla şampiyon olarak tamamladı.

SPOR TOTO SÜPER LİG ŞAMPİYONU GALATASARAY OLDU!

Göztepe ile oynadığı son maçını Gomis’in penaltı golüyle 1-0 kazanan Galatasaray 2017/20118 sezonunda 75 puanla Spor Toto Süper Lig’de şampiyon oldu.

Oynanan diğer maçların sonuçlarına göre Toto Süper Ligi; Fenerbahçe ikinci, Başakşehir üçüncü, Beşiktaş ise Spor dördüncü sırada tamamladı.

GOMIS TARİHE GEÇTİ

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Galatasaray, Göztepe’yi 1-0 mağlup ederek şampiyon olurken, Fransız golcü Gomis de gol rekoru kırdı. Göztepe karşısında penaltıdan ağları sarsan Gomis, 29. golünü kaydederek, 28 gollü Alex de Souza’yı geride bırakarak bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu unvanın sahibi oldu.

BU SEFER KAÇIRMADI

ligin ikinci devresinde Atiker Konyaspor, Beşiktaş ve Teleset Mobliya Akhisarspor maçlarında birer penaltı vuruşundan faydalanamayan Gomis, Göztepe karşısında 65. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi. Gol sayısını 29’a çıkaran golcü oyuncu bu sezon 4. penaltı golüne imza attı.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR

Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşayan Galatasaraylı futbolcular, bu coşkusunu daha sonra kendilerini desteklemeye gelen taraftarıyla paylaştı.

Sarı-kırmızılı futbolcular Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i omuzlara alıp havaya fırlattı. Galatasaraylı futbolcular daha sonra üzerinde daha önce Galatasaray’ın şampiyon olduğu sezonlar ve “Ruhumuzu sahaya koyduk, şampiyon olduk 21” yazılı tişörtleri giydi.

Stat: Bornova

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mustafa Emre Eyisoy

Göztepe: Beto, Tayfur Bingöl, Wallece Reis, Kosanovic, Leo, Ghilas (Dk. 51 Ömer Şişmanoğlu), Selçuk Şahin, Rotman (Dk. 86 Axel), Gouffran, Castro, Demba Ba (Dk. 84 Muhammed Enes Durmuş)

Galatasaray: Muslera, Linnes, Denayer, Serdar Aziz, Nagatomo, Feghouli (Dk. 64 Sinan Gümüş), Fernando, Donk, Rodrigues (Dk. 89 Yasin Öztekin), Belhanda (Dk. 85 Selçuk İnan), Gomis

Gol: Dk. 66 Gomis (Penaltıdan) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 10 Tayfur Bingöl (Göztepe), Dk. 74 Rodrigues (Galatasaray)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ