logo

GAZİYE PROTEZ İCRASI TBMM GÜNDEMİNDE

GAZİYE PROTEZ İCRASI TBMM GÜNDEMİNDE

AW000934Askerlik yaparken bir başka asker tarafından vurularak kaybettiği bacağına takılan protezin ücretinin SGK tarafından istenmesi ve icra takibinin başlatılmasını TBMM Genel Kurul’duna gündeme taşındı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gaziantep’te askerlik yaparken diğer bir asker tarafından vurularak sağ bacağını kaybeden Hasan Ata’ya takılan protez bacağın ücretinin “terör gazisi olmadığı” gerekçesiyle SGK tarafından geri istenmesi ve akabinde icra takibi başlatılması TBMM Genel Kurulu’nda gündeme geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, kamuoyunda da büyük tepki toplayan olay ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a Askerdeyken yaralanan bu gazilerimize bir statü değişikliği yapmayı düşünüp düşünmediklerini sordu.

BAKAN YILMAZ “ÜCRET İSTENMESİ DOĞRU DEĞİL; GEREKİRSE YASALARI DÜZENLEYECEĞİZ”

Bakan Yılmaz ise, Öğüt’ün sorusuna verdiği yanıtta protez bacağının ücretinin geri istenmesini doğru bulmadığını belirterek, yasalarda bununla ilgili herhangi bir eksik varsa yeni bir çalışmayla düzeltileceğini söyledi.

“Mevcut yasaların bu hakkın talep edilmemesi fırsatını verdiğini düşünüyoruz” diyen Bakan Yılmaz ” Bu fırsatı vermiyorsa, bu imkanı sağlamıyorsa ilave de bir çalışmamız devam ediyor, o çalışmanın içerisine de bunu koyarız ki biz emanet olarak kendi milletimizden aldığımız evlatlarımızı, sağlam olarak, aldığımız gibi teslim etmekle kendimizi yükümlü hissediyoruz. Bir eksiklik olursa da o eksikliği devletin imkanları çerçevesinde, eksiklikleri yerine getirmek de bizim asli vazifemizdir ” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ