logo

‘GELENEKSEL ERZİNCANLILAR ŞÖLENİ’ İÇİN BULUŞTULAR

‘GELENEKSEL ERZİNCANLILAR ŞÖLENİ’ İÇİN BULUŞTULAR

Erzincan dernekleri, AYEDER’in Erzincan’ın Kurtuluş Yıldönümü’nde düzenlediği “Geleneksel Erzincanlılar Şöleni” organizasyonu ile ilgili karar almak üzere toplandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü kapsamında düzenlenecek olan “Geleneksel Erzincanlılar Şöleniorganizasyonu kararı için Erzincan derneklerini bir araya getiren AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) olarak düzenlediğimiz Erzincan İlçe Dernek Başkanlarının katılım sağladığı bu güzel kahvaltı organizasyonumuzda, daha iyi bir Erzincan hakkında fikir alış verişinde bulunup birlik ve beraberliğimizi tazeledik” dedi.

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 13 Şubat kutlamaları kapsamında Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) tarafından her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen Erzincan’ın Kurtuluş Şöleni düzenlenmesi ve hazırlıkları hakkında görüş alış verişinde bulunmak üzere organizasyona katkı veren vermek isteyen dernek başkan yada temsilcileri ile bir araya geldiklerini kaydeden AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, “AYEDER tarafından organize edilen ve Erzincan’ın İlçe Derneklerinin destek verdiği “Geleneksel Erzincanlılar Şöleni”nin düzenlenmesi ile ilgili görüş almak istedik. Derneklerimizin görüşleri doğrultusunda ortaya çıkacak ağırlıklı görüş doğrultusunda kararımız şekillenecek. Şölenin düzenlenmesi ile ilgili iki görüş var. Bu görüşler ülkemizde terör ve bağlı sıkıntılar varken şölen düzenlenmemesi, diğeri ise; bütün bunlara inat ülke olarak dim dik, ayakta olduğumuzun gösterilmesi adına “Geleneksel Erzincanlılar Şöleni”nin düzenlenmesi şeklinde. Bu toplantıda ortaya çıkacak görüşler kararımızı belirleyecek” şeklinde konuştu.

Gürsel Sarımaden başkanlığındaki Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) öncülüğünde Erzincan İlçe dernekleri katkılarıyla düzenlenen “Geleneksel Erzincanlılar Şöleni” 2016 yılı organizasyonu, ülkedeki terör olaylarına bağlı olarak artan şehit haberleri üzerine iptal edilmişti.

“Geleneksel Erzincanlılar Şöleni” organizasyon kararını görüşmek üzere Gürsel Sarımaden başkanlığında Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) yönetimi tarafından Erzincan Balkaya Köyü Tandir Evi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya; Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Kumbar, Çayırlı İlçesi ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Ercan Boybeyi, Erzincan Tanyeri Dernek Başkanı Kibriye Gazi, İliç Dernekler Fedarasyonu Başkanı Cahit Tatar, Bursa Erzincanlılar Derneği Başkanı Tahsin Yildiz, Tuzla Erzincanlılar Derneği Başkan Vekili Sezai Erdil, Otlukbeli Dernek Başkanı Osman Özkan, Altınbaşak Dernek Başkanı Ali Gülşahin, Erzincan Dostluk Birliği (ERDOST)’ni temsilen Serkan Kabakcı ve Erhan Batal, Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ