logo

Genç THM Sanatçısı Engin Nurşani Hayatını Kaybetti

Genç THM Sanatçısı Engin Nurşani Hayatını Kaybetti

Bir süredir gırtlak kanserine bağlı olarak Üsküdar’da bir özel hastanede tedavi görmekte olan ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl gırtlak kanserine yakalanıp müzik kariyerine ara vermek zorunda kalan, Üsküdar’da özel bir hastanede tedavi altına alınan sanatçı Engin Nurşani’den  bugün acı haber geldi. Bir süredir gırtlak kanserine bağlı olarak tedavi gören müzisyen Engin Nurşani, hayata veda etti.

Sanatçının tedavi gördüğü hastanede doktoru Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu tarafından yapılan açıklamada, “Yaklaşık 1 buçuk yıl önce yakalandığı nazofarenks (gırtlak) kanseriyle mücadele eden Engin Nurşani’nin tedavisine yatan hasta servisimizde devam ediliyordu. Maalesef ki bugün saat 07.00’de hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine sabır diliyoruz.” Denildi.

ENGİN NURŞANİ KİMDİR?

Halk ozanı Aşık Ali Nurşani’nin oğlu müzisyen Engin Nurşani, asıl ismi Engin Ayhan olup 1984 yılında Gaziantep’ten göçen bir ailede Almanya’nın Krefeld şehrinde doğmuştur. Aşık Ali Nurşani ve Angelika Nurşani çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan Engin Nurşani, halk arasındaki deyimiyle “ozan” olma hedefiyle çalışan Özgün Türk Halk Müziği sanatçısıdır. Evli ve Ozan Ali adında bir erkek çocuk sahibidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ