logo

GENÇ YETENEKLER MSKM HALİT AKÇATEPE SAHNESİ’NDE IŞIL IŞIL

GENÇ YETENEKLER MSKM HALİT AKÇATEPE SAHNESİ’NDE IŞIL IŞIL

Ataşehir Belediyesi 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında genç piyanistler Nehir Özzengin ve Tarık Kaan Alkan, piyano resitalleri ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Yaklaşık 250 kişinin izlediği konser sonunda Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal, Nehir Özzengin ve Tarık Kaan Alkan’a Ataşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanmış 3 boyutlu Ataşehir kitabını armağan etti.

Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal konser sonrası yaptığı kısa konuşmada, “Bugüne kadar sahnemizde ulusal ve uluslararası pek çok sanatçıyı ağırladık. Bu akşam işe bambaşka duygular içerisinde bu konseri izledik. Çok genç olmalarına karşın kendilerini uluslararası alanda da kanıtlayan, ödüller alan iki kardeşimizi Ataşehir Belediyesi olarak ağırladığımız için çok mutluyuz. Bize inanılmaz güzellikte dakikalar yaşatan arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum. Bu gençleri Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve ışığı doğrultusunda yetiştiren ailelerine ise ayrıca teşekkür etmek istiyorum,” dedi.

Genç yetenekler Nehir Özzengin ve Tarık Kaan Alkan da konser sonrası açıklamalarda bulundu.

Nehir Özzengin başarılı olmak için çok çalıştığını belirterek, “Gelecekte ülkemi en iyi şekilde uluslararası alanda iyi bir piyanist temsil etmeyi planlıyorum, çalışmalarımı da o yönde sürdürüyorum. Bugün Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde bir genç yetenek olarak piyano çalmak beni çok mutlu etti. İlerleyen yıllarda da bu sahnede kendimi daha çok geliştirerek yeniden piyano çalabilmek düşüncesi beni heyecanlandırıyor. Müziğe meraklı arkadaşlarıma önerim, müziği seviyorlarsa, asla vazgeçmesinler, çok çalışsınlar. Tüm piyanistler çok özel ve çok değerli. Hepsinin özelliklerinden almaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Tarık Kaan Alkan, bütün piyanistlerin çok değerli olduğuna vurgu yaparak idolünün besteleri ve yorumlarıyla Fazıl Say olduğunu ifade etti.

Alkan, anne babaların çocuklarını yetenekleri doğrultusunda yönlendirip, desteklemesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Başarılı olmanın ilk kuralı çalışmak, çalışmak başarıyı da getiriyor. Ne kadar çok çalışırsak o kadar başarılı oluruz.”

NEHİR ÖZZENGİN KİMDİR?

30 Mart 2005 tarihinde İzmir’de doğan genç piyanist, piyano ve müzik eğitimine 4,5 yaşında İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı’nda (İKSEV) başladı. 6 yaşında, Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi YÜSEM Müzik Bölümü’nün üstün yetenek¬li çocuklar eğitim programına kabul edilen Özzengin, müzik eğitimine hâlen bu kurumda devam ediyor.

İlk yarışma derecesini 8 yaşında, “Uluslararası Mozart Akademi Piyano Yarışma¬sı” ikincilik ödülü ile kazandı. Nehir, senfoni orkestrasıyla ilk konçerto deneyimini 9 yaşında, Yaşar Üniversitesi Klasik Müzik Orkestrası ile “Miller Concerto No: 1 A Minör” adlı eserde piyanoda solistlik yaparak gerçekleştirdi. 10 yaşında ise Belçi-ka’nın Brüksel şehrinde yapılan “Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması”nda ikincilik ödülüne layık görüldü.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın İzmir’de İKSEV bünyesindeki “Piyano Us¬talık Sınıfı Eğitimi”ne 10 yaşında kabul edilen ve en küçük katılımcı olan Nehir; bu eğitimini de başarılı ile bitirerek sertifikasını aldı. 12 yaşında ise İtalya’nın Napoli şehrinde yapılan “Uluslararası Ischia Piyano Yarışması”nda ikincilik ödülünün sa¬hibi oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 11 Ekim 2017 “Dünya Kız Çocukları Günü” kapsamında gerçekleştirdiği “Kız Çocukları Erken Yaşta Evlendirilmesin ve Eğitim Hayatları Yarım Kalmasın” temalı sosyal sorumluluk projesine; tüm Türkiye’den seçilen 6 kız çocuğundan biri oldu. Bu kapsamda çekilen kısa film hâlen Türki¬ye’deki tüm yayın organlarında gösterilmeye devam ediyor.

Nehir, gelecekteki hedeflerini “başarılı ve iyi bir müzisyen olmak ve uluslararası platformlarda da ülkemi en iyi şeklinde temsil etmek” şeklinde özetliyor.

NEHİR ÖZZENGİN / PROGRAM

  1. Chopin : Nocturne No. 20 in C Sharp Minor
  2. Khacaturian : Toccata in E Flat Minor
  3. Chopin : Revolutionary Etude Op. 10 No. 12
  4. Say : Karatoprak

TARIK KAAN ALKAN KİMDİR?

Tarık Kaan Alkan 30 Nisan 2006 tarihinde İstanbul’da doğdu. Piyano eğitimine 4 yaşında annesiyle başladı. Daha sonra eğitimine Aytaç Rzaguliyeva ile devam etti.

2014 yılında MSGSÜ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Devlet Konserva¬tuarı’nın yarı zamanlı sınavlarını kazanarak Doç. Burcu Aktaş Urgun’un öğrencisi olan Tarık Kaan; 2016 yılında da MSGSÜ’de tam zamanlı piyano eğitimine baş¬ladı.

2016 yılında katıldığı “Uluslararası Pera Piyano Yarışması”nda birinci oldu ve aynı yıl katıldığı “2. Uluslararası Genç Yetenekler Piyano Yarışması”nda da Grand Prix/ Büyük Ödülü’nü kazandı.

Yine 2016 yılının Haziran ayında İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen “6. In¬ternational Piano Competition – Piano Talents” yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.

Tarık Kaan, 2016 yılının Aralık ayında MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nın solistlik sınavını da kazanarak, 20 Nisan 2017 tarihinde üniversitenin orkestrası ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) sahne aldı. 2017’nin Mart ayında “Yamaha Music Foundation of Europe Branch Turkey”in düzenlediği piyano yarışmasında da birincilik ödülünü hak eden Kaan, 7 Ekim 2017 tarihinde İş Bankası’nın düzen¬lediği Parlayan Yıldızlar seçmelerini başarıyla geçerek “Parlayan Yıldız” seçildi. Tarık Kaan, çalışmalarına hâlen Doç. Burcu Aktaş Urgun ile devam ediyor.

TARIK KAAN ALKAN, PROGRAM,
J. S. Bach: French Suite No. 2 in C Minor, I. Allemande, II. Courante, III. Sarabande, IV. Air, V. Menuet, VI. Giuge
J. Haydn: Sonata No.34 in E Minor, I. Presto, II. Adagio, III. Molto vivace

  1. Liszt: Etut Op. 1 No. 1
  2. Chopin: Nouvelle Etute No. 1 in F Minor
  3. Mendelsshon: Spinning Song Op. 67 No. 4
  4. Debussy: Dr Gradus ad Parnassum

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ