logo

Genel Siyasetin Gerilimi Ataşehir’de Yerel Meclise Yansıdı

Genel Siyasetin Gerilimi Ataşehir’de Yerel Meclise Yansıdı

Tartışmaların öne çıktığı, kutuplaşmanın arttığı genel siyasetin yerele yansıması, gerilimin yükseldiği Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı ilk oturumunda tartışmaya yol açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Genel siyasetin yerele yansıması ile gerilimin yükseldiği Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantıları 1. Oturumunda tartışmalara neden oldu. Tartışmalar, Ak Parti grubunun toplantı devam ederken salonu terk etmesi ile sonuçlandı.

Ataşehir Belediyesi Meclisi 3’üncü Seçim Dönemi, 2’nci Toplantı Yılı, Şubat Ayı Toplantıları 1’inci Birleşimi 01.02.2021 Pazartesi Saat 15:00’de gündemi görüşmek üzere Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplandı.

GRUPLAR ADINA GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Gündem dışı söz alan grup başkanvekilleri gündem maddelerinin görüşmelerine geçilmeden grupları adına değerlendirme görüş ve mesajlarını aktardılar.

Ataşehir Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantıları 1’inci Birleşiminde gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, demokrasiye sıkılan kurşun olarak nitelediği faili meçhul katliama kurban giden Abdi İpekçi ve ocak ayında katledilen Abdi İpekçi ile Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın aralarında olduğu “Demokrasi Şehitleri” rahmet ve minnet ile andı.

Ak Parti adına görüş ve eleştirilerini aktarmak üzere söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı, Faili meçhule kurban giden Milliyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi ve Şubat ayında yitirdiğimiz Barış Manço’yu rahmetle andıklarını ifade etti.

GENEL SİYASETTEKİ TARTIŞMALAR YERELİ GERDİ

Gündem dışı konuşmalarına genel siyasette yer alan tartışmalara değinen Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı, Cumhurbaşkanı ve Tank Fabrikası tartışmalarında “Peygamber Ocağı” olarak nitelenen Ordu ile ilgili iddiaları yerel meclisin gündemine taşıyarak devletin ve kurumlarının itibarsızlaştırıldığını iddia etti.

Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı’nın iddialarını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, iddialarda genel siyasette yer alan tartışmaların yeterince konuşulduğunu, bu tartışmalarını yerel meclise taşınarak sürdürülmesinin doğru olmadığını, Ataşehir ile ilgili sorunların dile getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesi istemi ile Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ tarafından gündeme geçme talebine rağmen Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı’nın gündem dışı konuşmasını sürdürmesi tartışmaları ateşledi.

Tartışmaların büyümesi üzerine toplantıya 10 dakika ara verildi.

AK PARTİ GRUBU SALONU TERK ETTİ

Aradan sonra konuşmasını sürdüren Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı’ya rağmen gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçilmesi üzerine, Ak Parti Grubu toplantıyı terk ederek salondan ayrıldı.

Ak Parti sıraları boş olan Ataşehir Meclisi gündeminde yer alan 8 ve ek 2 madde ile birlikte 10 maddenin görüşmelerine geçildi.

CHP gurubu, İyi Parti üyesi Oğuz Sarul ve MHP üyesi Hakan Arıkaya’nın katılımı ile gerçekleşen gündem maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlarına havale edildi.

Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 3 Şubat 2021 Çarşamba günü Saat 15:00’de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ