logo

“Geri Dönüşmez Filmler” Ulusal Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

“Geri Dönüşmez Filmler” Ulusal Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

kisa flimAtaşehir Belediyesi’nin, çevre bilincini artırmak, farkındalık yaratmak ve çevre için film üretenleri desteklemek için düzenlediği “Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması” sonuçlandı.

Onur Yağız’ın 50. Altın Portakal Film Festivali’nde “En iyi kısa film” ödülünü kazanan “Patika” adlı filmi ile Aydın Kapancık’ ın Çamlıhemşin’ de çevreyi korumak için 3 yaşlının verdiği mücadeleyi anlatan “ Fırtına” belgeseli Ataşehir Belediyesi “Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması” nda birinciliğe değer bulundu.  İki ayrı kategoride 5 dalda gerçekleştirilen yarışmanın birincilerine toplam 30.000 TL para ödülü verildi.

Ataşehir Belediyesi’nin, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin hızla yaşandığı günümüzde; çevre bilincini artırmak, farkındalık yaratmak ve çevre için film üretenleri desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği “Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması” sonuçlandı. Bu yıl 70 filmin başvurduğu yarışma sonunda, kurmaca dalında Fransa’da yaşayan genç Türk sinemacı Onur Yağız’ın “Patika” isimli kısa filmi birinci olurken, belgesel dalında Aydın Kapancık’ın Çamlıhemşin’i konu alan “Fırtına” isimli belgeseli büyük ödüle değer bulundu.

Yönetmen, senarist İlksen Başarır, belgesel film yönetmeni Hasan Özgen, yönetmen Hüseyin Karabey, sinema yazarı Olkan Özyurt ve Ataşehir Belediyesi Çevre Müdürü Ayten Kartal’dan oluşan seçici kurul, profesyonel kategoride 5, amatör kategoride 4 filmi ödüle değer buldu.

Toplam 30.000 TL para ödülü dağıtılan yarışmanın profesyonel kategorisinde kurmaca dalının birincisi genç yetenek Onur Yağız’ın 2013’de Fas’ta gerçekleştirilen 19. Akdeniz Sinema Festivali’ nde büyük ödül kazanan “Patika”  adlı filmi oldu. Amatör alanda kurmaca ödülü ise Hasan Demirtaş’ın “Dar Alan” adlı filmine verildi.

Çamlıhemşin’de yaşayan 3 kişinin yaşadıkları mekânlarla iç içe geçen öykülerini ele alan Aydın Kapancık’ın  “Fırtına” isimli belgeseli, profesyonel kategoride belgesel dalında birinciliği kazandı.  Bol ödüllü bir belgesel yönetmeni olan Kapancık’ın “Fırtına”sı TRT’nin 2014 belgesel yarışmasında da büyük ödülü kazanmıştı.  Amatör kategoride belgesel dalının büyük ödülünü ise Özlem Sarıyıldız ve Bilge Demirtaş’ın ortak çalışması “Kıyı Kıyı” aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ