logo

GERİ DÖNÜŞÜM ATAŞEHİR’DE HER YERDE!

GERİ DÖNÜŞÜM ATAŞEHİR’DE HER YERDE!

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Ataşehir sakinlerini bilinçlendirmek için, açık alan aktivitelerinin yanı sıra ev ve işyerlerinin kapısını çalıyor.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri çevre ve geri dönüşüm konusunda Ataşehir sakinlerini bilinçlendirmek için, açık alan aktivitelerinin yanı sıra ev ve işyerlerinin de teker teker kapısını çalıyor.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Ataşehir Belediyesi Atık Geri Dönüşüm Projesi” isimli proje tüm hızlıyla devam ediyor.

Çevre ve geri dönüşüm konusunda Ataşehir sakinlerini bilinçlendirmek için; kapı kapı bilgilendirme faaliyetleri, belirli noktalarda eğitim araçları, geri dönüşüm kumbaraları kullanıcılarına sürprizler, eğlenceli sokak aktiviteleri ve okul eğitimleri gerçekleştiriliyor.

Proje için üç mahalle pilot bölge olarak seçilirken, aktivitelerin ilk uygulandığı bölge İçerenköy Mahallesi oldu. Seçilen diğer 2 pilot bölge olan Küçükbakkalköy ve İnönü Mahalleri’nde ise toplantılar, aktiviteler ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Ataşehir Sakinleri Kapı Kapı Bilgilendiriliyor

Geri dönüşüm projelerinde Türkiye’ye örnek çalışmalar yapan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ambalaj atıkları yönetim planı dahilinde atıklarının kaynağında ayrı ayrı toplanması ile ilgili olarak ayrıca kapı kapı dolaşılarak bilgilendirme çalışmaları da yapılıyor.

Yapılan çalışmalarda ekiplerce Ataşehir’deki ev ve işleri ziyaret edilerek, vatandaşlara kağıt, kompozit, cam, plastik ve metal ambalaj, atik piller ve akümülatörler, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, bitkisel yağlar hakkında bilgiler anlatılırken, bu atıkların geri dönüşüme gönderilmesinin yararlarına ilişkin bilgiler içeren broşürler de yoğun olarak dağıtılıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ