logo

Giresun’daki Sel Felaketinde Yaşamını Yitirenlerin 7’ye Yükseldi

Giresun’daki Sel Felaketinde Yaşamını Yitirenlerin 7’ye Yükseldi

Giresun’da yaşanan sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı, 7’ye yükselirken, 988 kişilik ekip ve 288 araç ile devam eden arama ve kurtarma çalışmalarında 157 vatandaş kurtarıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Giresun’da yaşanan sağanak yağış sonrası sel, taşkın ve heyelanlar nedeniyle kapanan 118 köy yolundan 35’i yapılan çalışmalarla ulaşıma açıldı. Kapalı olan 83 köy yolunu açma çalışmaları sürdürülüyor.

Bölgeden gelen haberlerde, elektrikleri kesilen 70 köy ve 8 mahalleden 49 köy ile 4 mahalleye elektrik verilmeye başlandı. Halen elektrikleri kesik olan 21 köy ve 4 mahalle için çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan ilk gün 11 olarak açıklanan, sel ve heyelanların ardından ekipler tarafından yapılan çalışmalarla kaybolan vatandaşları arama sürdürülüyor.

SEL FELAKETİNDE CAN KAYBI 7’YE ULAŞTI

Giresun’un ilçeleri Dereli, Yağlıdere ve Espiye’nin aralarında olduğu ilçelerinde etkili sağanak yağış sonucu meydana gelen sel felaketinde can kaybı 7’ye ulaştı. Aramalarda 2’si asker 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.  Yapılan çalışmalarda kayıp 1’i asker iki kişiye ulaşılırken bölgedeki sel felaketinde yaşama veda edenlerin sayısı 7 kişiye ulaştı.

5 JANDARMA İLE YARDIMA ÇIKAN ARAÇ ÇÖKEN MENFEZDEN DÜŞTÜ

Mahsur kalan vatandaşlara yardım için yola çıkan, Tirebolu- Doğankent yolunda içinde 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın menfezin çökmesi sonucu dün dereye düştüğü bölgede yapılan arama çalışmaları sonucunda 2. jandarma görevlisinin de cansız bedeli bulundu.

KAYIP 9 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARINI SÜRÜYOR

Giresun’undaki felakette 17 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü Dereli ilçesi ve çevre ilçelerde selin izleri silinmeye çalışılıyor. Ekipler, sel felaketinde 3´ü jandarma personeli kayıp 9 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

SELE KAPILAN ARAÇLAR SOKAKLARDA SÜRÜKLENDİ

Giresun’da önceki akşam etkili olan sağanak nedeniyle 7 ilçede sel ve heyelan meydana geldi. Gece boyu şiddetini artıran yağmur Dereli ilçesini nehre döndürdü. Park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sokaklarda sürüklendi. Aksu Deresi’nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı. Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı. Dere çevresindeki bazı evler de tedbir amaçlı tahliye edildi.

2’NCİ JANDARMANIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Yağışlar sonrası 5’i jandarma ve 1’i iş makinesi operatörü olmak üzere 6 kişi, Tirebolu- Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu dereye düşerek kayboldu. Tirebolu-Doğankent yolunda, içinde 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın, menfezin çökmesi sonucu dereye düştüğü bölgede sabahtan bu yana yapılan arama çalışmalarında 2’nci jandarma görevlisinin de cansız bedeni bulundu.

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ERDEM ÇITIR MEMLEKETİNE UĞURLANACAK

1 kayıp vatandaşın daha bulunmasıyla yaşamını yitirenlerin sayısı, 7’ye yükseldi. Bölgeden 4 kilometre uzaklıkta dere yatağında ulaşılan, evli ve 3 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır’ın (44) cenazesi, düzenlenecek törenle memleketi Ordu’ya uğurlanacak.

FELAKETTEKİ KAYIPLAR ARANIYOR

Afetin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bölgede ekiplerin 3’ü jandarma 9 kayıp kişiyi arama-kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Arama çalışmalarına AFAD, AKUT ve UMKE ekiplerinin yanı sıra özel dalgıç timleri de eşlik ediyor. Ekipler, 2 uzman çavuşun cansız bedenine ulaşılan bölgede arama çalışmalarına yoğunluk veriyor. Sahil Güvenlik ekipleri de bölgede dronela havadan tarama yaparak, çalışmalara eşlik edecek. Bölgede JAK timlerinin yer aldığı aramalara ekipler, 3’er kilometrelik alanlara bölünerek devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ