logo

Giresunlular Ataşehir’de Bakan Nurettin Cankili İle İftar Yaptı

Giresunlular Ataşehir’de Bakan Nurettin Cankili İle İftar Yaptı

Fatih Yelekoğlu Başkanlığındaki Ataşehir Giresunlular Derneği, Gelenekselleştirdiği Programında MSB Nurettin Canikli’yi İftar Sofrasında Hemşerileri İle Buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fatih Yelekoğlu başkanlığındaki Ataşehir Giresunlular Derneği, her yıl düzenleyerek gelenekselleştirdiği Ramazan ayı boyunca hemşerilerini iftar sofrasında buluşturduğu iftar programları devam ediyor.

Ataşehir Giresunlular Derneği tarafından İçerenköy Spor Sahası’nda kurulan çadırda düzenlenen iftar programına katılan Giresun Alucra doğumlu Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli hemşerileri ile buluşarak birlikte oruç açtılar.

Mübarek Ramazan gününde özgür bir ortamda hep birlikte iftar beklendiğinin altını çizen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, huzuru sağlayan kahraman askerlerimizin elleri tetikte sınırımızda vatan beklediklerini kaydederek, “Buradan en samimi selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.

NÖBETİ BİZİM İÇİN TUTUYORLAR

Allahın izni, milletimizin duasıyla bu toraklarda özgüce yaşamamızı idame ettirdiğimizi ifade eden Bakan Nurettin Canikli,  askerlerimizin çok zor şartlarda vatanı koruma vazifesini yerine getirdiklerini kaydederek, Suriye’de Afrin bölgesinde, Kuzey Irak’ta ülkemize saldıran bütünlüğümüzü tehdit eden ve bu toprakları yaşanmaz hale getirmeye çalışan teröristlere karşı mücadele ediyorlar. Bu kardeşlerimizi komutanlarımızı korumamız gerekir. Cesaretlendirmemiz gerekir. Çünkü o nöbeti bizim için tutuyorlar. Fedakarlığı bizim için yapıyorlar.” diye konuştu.

O APOLETLERİ MİLLETİMİZ TAKMIŞTIR. SÖKMEYE GÜCÜN YETMEZ.

Ataşehir’de katıldığı iftar programında “Bazıları Türk Silahlı Kuvvetlerine, kahraman komutanlarına ve askerlerine dil uzatıyorlar” diye konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Birisi çıkıp; Afrin’i teröristlerden kurtaran komutanımızın apoletlerini sökeceğini söylüyor. Senin o apoletleri sökmeye gücün yetmez. Senin de yetmez, senin babalarının da yetmez. O apoletleri milletimiz takmıştır. Onları sökmeye onların gücü yetmez. Muharrem İnce’nin de gücün yetmez.” dedi.

ALKIŞLAR EFENDİM. BAŞKOMUTANINI ALKIŞLAMIŞ

Katıldığı iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın komutan tarafından alkışlanması ile ilgili de konuşan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Komutan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlamış! Alkışlar efendim. Başkomutanını alkışlamış. Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı Başkomutan… Esas gerekçe bu değil” iddiasında bulundu.

SAVUNMAMIZ MİLLİ VE YERLİ SİLAH SİSTEMLERİYLE MÜMKÜN

Sınırlarımızı, vatan topraklarını savunmamızın ancak kendi mühendislerimizin geliştirdiği milli ve yerli silah sistemleriyle mümkün olabileceğini kaydeden Bakanı Nurettin Canikli, savunma sanayisinde dışa bağımlılığın getirdiği sonuçların F-35 uçaklarda görüldüğüne işaret ederek; “Bu sonuçların ortadan kalkması için Türkiye’nin kendi savunma sanayisini geliştirilmesi gerekir. Gerekeni yapıyoruz ve şu an yaptığımız yerli bir füzeyi kullanıyoruz. 280 kilometre menzili olan ‘Bora’ füze sistemini ürettik ve test denemesini Sinop’ta, Karadeniz kıyısında yaptık. Üretimi gerçekleştirerek, Kara Kuvvetleri’ne verildi, envantere girdi. Üstelik başka ülkelere satıyoruz. Oturduğunuz yerden düğmeye basıyorsunuz 280 kilometre uzağındaki hedefi vuruyor. Füze denemelerini eskiden televizyondan izlerdik şimdi biz kendimiz geliştiriyoruz. Ülke topraklarını korumamız için daha iyisini yapmamız lazım” diye konuştu.

Başkan Fatih Yelekoğlu ev sahipliğinde İçerenköy Spor Sahasında düzenlenen geleneksel Ataşehir Giresunlular Derneği’nin iftar programına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile birlikte; AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Ahmet Özcanve ilçe yönetimi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ak Parti Gençlik Olu Başkanı Fatih Kayacı, Giresun Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı, Giresun İl Meclis Üyesi Durmuş Canikli, Ataşehir Belediye Meclis üyeleri, Alucra Vakfı Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, Ak Parti  Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik ve İstanbul’da yaşayan Giresunlular ile Ataşehirliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ