logo

Gökgürültülü Sağanak Yağış ve Dolu Uyarısı

Gökgürültülü Sağanak Yağış ve Dolu Uyarısı

Son meterolojik değerlendirmelere göre; Cuma günü sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile Marmara’nın doğusu ve Trakya’da sağanak yağış ve dolu yağışı bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre; 24.05.2019 Cuma günü sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), zamanla Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DİĞER BÖLGELER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

24.05.2019 Cuma günü iç ve doğu kesimlerde etkisini arttırarak güney ve güneybatı yönlerden yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın; Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Malatya çevreleri ile Karadeniz’in iç kesimlerinde 50-70 km/saat, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda 60-80 km/saat, yükseklerinde yer yer 90-100 km/saat hızında esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği, çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara ve Batı Karadeniz’e dikkat çekildiği Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında “Cuma günü sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), zamanla Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunun sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Batı bölgelerimizden başlayarak Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Karadeniz’in iç kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı hadisesi bekleniyor. Ayrıca Meteoroloji, İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ