logo

Grup Yorum Üyesi Ölüm Orucundaki Helin Bölek Yaşamını Yitirdi

Grup Yorum Üyesi Ölüm Orucundaki Helin Bölek Yaşamını Yitirdi

Yakalama kararlarının ve konser yasaklarının kaldırılması talebi ile açlık grevine başlayan Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek ölüm orucuna dönen eyleminde hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Haklarında çıkarılan yakalama kararlarının ve konser yasaklarının kaldırılması, iddia ettikleri baskıların son bulması talebi ile ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek 288 gündür sürdürdüğü ölüm orucunda hayatını kaybetti.

Cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının ve baskıların son bulması talebiyle başlatmış olduğu açlık grevini, ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek yaşamını yitirdi.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in açlık grevi ise sürüyor. Bölek ve Gökçek, 11 Mart’ta polis zoru ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, ancak tıbbı müdahaleye izin vermemeleri üzerine geri getirilmişlerdi.

Grup Yorum üyesi müzisyenlerden Helin Bölek’in yanı sıra Bahar Kurt, Barış Yüksel, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı cezaevinden yaptıkları bir açıklama ile yaşadıkları baskılar, uygulanan konser yasakları, kültür merkezlerine yapılan baskınların son bulması için 17 Mayıs 2019 tarihinde ‘süresiz ve dönüşümsüz’ açlık grevine başladıklarını duyurmuşlardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ