logo

Gülizar Biçer Karaca ‘Devrim Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz’

Gülizar Biçer Karaca ‘Devrim Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz’

Asteğmen şehit Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının katledilişinin 93. Yıldönümünde açıklama yapan Gülizar Biçer Karaca, “Devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”

TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın Asteğmen şehit Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının katledilişinin 93. Yıldönümünde yaptığı açıklama yaptı.

CHP’li Karaca’nın Asteğmen şehit Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının katledilişinin 93. Yıldönümünde yaptığı açıklama:

DEVRİM ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

23 Aralık 1930’da  Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan’ın Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyet aydınlanma sını doğrudan hedef alan şeriat yanlıları tarafından katledilişinin 93. yıldönümünde devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

ALÇAKÇA SALDIRILAR VE SİNSİ HAMLELER BERTARAF EDİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne karanlık güçler ve kirli hesaplar peşinde giden şeriat sevdalıları alçakça saldırılarla, Cumhuriyet kazanımlarını yok etmeye yönelik sinsice hamleleriyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ilkelerini savunan aydınlanmanın sembolü isimleri hedef göstermeleriyle tarihin karanlık zihniyetini ortaya koymak için fırsat kolluyorlar.

ATATÜRK DEVRİMLERİNİN İZİNDEYİZ

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu birer yurttaşı olarak şehit Kubilay’ların yolunda, devrimlerimizin aydınlattığı yolda bıkmadan, yılmadan, yorulmadan ilerliyoruz.

TOPLUMSAL ÇÜRÜME VE KUTUPLAŞMA SONLANDIRILMALI

Toplumsal çürümenin mimarı, laiklik ve demokrasiyi hazmedemeyen bir siyasi iktidarın yol açtığı toplumsal kutuplaşmanın sonlandırılması için 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizin kritik dönüm noktalarında yaşanan katliamlardan ders alarak toplumsal dayanışmayı inşaadan yana tarafız.

Okullarda, yurtlarda, işyerlerinde, ekranlarda ve meydanlarda gericiliği meşrulaştırmaya taraf olan karanlık zihniyet; kadınları, çocukları, gençleri, yaşlıları toplumun her bir kesimini antidemokratik uygulamalarla hak gasplarıyla başbaşa bırakıyor.

KARANLIK GÜNLERDE KARANLIK GÜÇLERİ BERTARAF EDECEĞİZ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle “kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet” sayesinde, toplumun her bir bireyinin inancı ve çabasıyla, bu karanlık günlerin karanlık güçlerini bertaraf edeceğimize inanıyorum.

LAİK CUMHURİYET YOLUMUZ DEVRİM ŞEHİTLERİ ONURUMUZDUR

Laiklikten ödün vermeden, şehit Kubilay’ların bıraktığı mücadele mirasını sahiplenerek 100. yılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaya söz veriyorum.

Devrim şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

Şehit asteğmen Kubilay ve devrim şehitleri onurumuz, laik Cumhuriyet yolumuzdur.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ