logo

Gümrükte el konulan araçlar satışta

Gümrükte el konulan araçlar satışta

İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, gümrük depolarında bulunan 60 motosiklet ve 50 otomobili ihale ile satışa çıkardı. En çok  Jaguar  dikkati çekiyor.

Gümrükte el konulan araçlar satışta

Recep Kenan/ Ataşehir

İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, gümrük depolarında bulunan 60 motosiklet ve 50 otomobili satışa çıkardı.

Bakırköy Tasfiye İşletme Müdürlüğü ihale salonunda gerçekleştirilen ihalede, 60 motosiklet ile 50 otomobil açık teklif usulü ihaleyle satışa sunuldu. Motosikletlerin bin 500 lira ile 2 bin 285 lira arasında esas bedelle satışa sunulduğu ihalede, otomobillere ise hasar durumuna göre değer biçildi.

Mercedes, Audi, Chrysler ve Volvo markalı hasarlı araçların da satışa sunulduğu ihalede, 35 bin liradan satışa çıkarılan 2004 model Jaguar marka araç dikkati çekti.

İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Cingöz, yaptığı açıklamada, ihalede satılan araçların, Teklif Değerlendirme Komisyonu`nun onayının ardından resmiyet kazanacağını belirterek, “Satılan araçlar arasında kaçaktan yakalananı, gönüllü olarak gümrüğe terk edileni, yasal süreci içinde ithal ya da ihraç işlemi yapılamayanı var. Çünkü bu araçlar gümrük mevzuatına göre belirlenen sürelere tabii. Mesela araç geldikten sonra 20 gün içerisinde ithalat işlemi yapmanız lazım. O süreyi geçirdiğiniz zaman araç, devlet malı oluyor“ diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ