logo

Güneri İnşaat Barbaros ‘Kentsel Dönüşüm’ 1. Etap Projesine Yıkım Töreniyle Başladı

Güneri İnşaat Barbaros ‘Kentsel Dönüşüm’ 1. Etap Projesine Yıkım Töreniyle Başladı

Ataşehir Barbaros Mahallesinde “Kentsel Dönüşüm” çalışması yürüten Güneri İnşaat, uzlaşılan 1. Etap proje alanında yıkım töreniyle projesini başlatıyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Barbaros Mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışması yürüten Güneri İnşaat, uzlaşılan 1. Etap proje alanında ruhsat alarak yıkım töreniyle dönüşüme start verdi.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı tarafından proje yıkım töreni ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sn.Mehmet ÖZHASEKİ beyin canlı bağlantı ile katıldığı Ataşehir ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları programına katıldım. Ataşehir ilçemiz için hayırlı ve ugurlu olsun.” İfadelerine yer verdi.

Güneri Şehircilik İnşaat, Ataşehir Barbaros Mahallesinde yaklaşık 15 yıldır yürüttüğü  “kentsel dönüşüm” çalışmalarına uzlaşmaya varılan 1. Etap proje alanında yıkım ruhsatı alarak çalışmalarına başladı. Yıkım çalışmasını sürdüren, evrak hazırlıklarını yürüten “Güner İnşaat” işlemlerin tamamlanmasının ardından Ataşehir Belediyesi’nden inşaat ruhsatı alması bekleniyor. Bir kaç ay sürmesi beklenen hazırlık sonrası inşaat ruhsatı alarak bölgede “Kentsel Dönüşüm” kapsamında inşaata başlayan, ilk kazma vuran firma olacak.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın katıldığı tören ile başlanan yıkım, 14 bin 508 metrekarelik alanda hak sahibiyle uzlaşılan parsellerde gerçekleştiriliyor.

Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde yaklaşık 15 yıldan bu yana “Kensel Dönüşüm” çalışması yürüten Güneri Şehircilik İnşaat, 130 dönümlük kentsel dönüşüm projesinin 14 bin 508 metrekarelik kısmı olan 1. Etapta yıkma başlayarak, dönüşüm için ilk önemi hamlesini  gerçekleştiriyor.

Güneri Şehircilik İnşaat, mülkiyeti 151 hissedara ait olan 2685 ada, 15 parseldeki alanda zemin oturum alanı 13 bin metrekare, toplam inşaat alanı 56 bin 713 metrekareye ulaşan Güneri Ataşehir projesi geliştirecek.

Güneri İnşaat, “Kentsel Dönüşüm çalışması” kapsamında yer alan 1. Etap proje alanı Güneri Ataşehir projesi Projenin gerçekleşmesi için firma ile arsa malikleri arasında kat karşılığı ve arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı sözleşmeleri imzalandı. Projenin inşaat maliyeti 886 milyon 87 bin 682 lira olarak açıklandı.  Barbaros Mahallesindeki 1. Etap proje alanı Güneri Ataşehir projesinin Aralık 2027’de tamamlanmasının hedeflendiği açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ