logo

Gürsel Tekin ‘İşten Çıkarmalar Yasaklansın’

Gürsel Tekin ‘İşten Çıkarmalar Yasaklansın’

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yıkımın etkisi sürerken iktidara seslenen Gürsel Tekin, işten çıkarmanın 6 ay yasaklanmasını istedi.

İktidara seslenen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Deprem nedeniyle can derdinde olan işçinin işinin korunması için 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yıkımın etkisi sürerken, emekçi kardeşlerimizden olumsuz haberler gelmeye başladı diyen CHP’li Tekin,” Evet, henüz acılarımız çok taze ama kısa bir süre sonra konuşulmaya başlanacak önemli gerçeklerden biri de şüphesiz ki bu depremin ekonomiye ve bağlantılı olarak çalışma hayatımıza olacak olumsuz yansımalarıdır. Afet bölgesinde tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi geçici süre ile İşten çıkarma (fesih) yasağı getirilmesi gerekmektedir.” Diye konuştu

Tekin, “Deprem nedeniyle on binlerce yurttaş hayatını kaybetmiş, yüz binlercesi yaralanmıştır. Sağ kurtulan milyonlarca yurttaş ise ciddi bir barınma, sağlık ve güvenlik tehdidi ile baş başa kalmıştır. Bu tehditlerle yaşamaya çalışan bölge halkımız şimdi de “çalışma baskısına” maruz kalmaktadır. Bu konuda partimize ve şahsıma pek çok ihbar gelmektedir. İşverenin deprem nedeniyle iş verememesi veya işçinin deprem nedeniyle çalışamadığı durumlarda işçinin ücreti tam olarak ödenmeli, yapılan bu ödemler işveren ve devlet tarafından paylaşılarak ödenmelidir. Pandemi, üzerine yaşanan ekonomik kriz, şimdi depremin vurduğu kentlerde ortaya çıkan manzara, işçi ve emekçilerin yaşamını cehenneme çevirmiş durumda. Fatura giderek ağırlaşıyor.  Acilen bir yasal düzenlemeye, işçilerin iş ve gelirlerinin korunmasına ihtiyaç var. Ekonomik krizin yanında bir yaşam mücadelesi var ortada. Bu mücadele sürerken evi yıkılan insanların birde iş yerleri de yıkılmasın başlarına” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ