logo

Gürsel Tekin ‘Ön Seçim Zorunlu Olacak’

Gürsel Tekin ‘Ön Seçim Zorunlu Olacak’

Kadıköy’de CHP İstanbul aday tanıtımına katılan Gürsel Tekin adaylarının millet iradesi ile tespit edildiğini iktidarlarında ön seçimin zorunlu olacağını söyledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Aday tanıtım toplantısına katıldığı Kadıköy’de genel yayın yönetmeni Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a özel açıklama yapan CHP Genel Sekreteri ve CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Gürsel Tekin; adaylarının saraylarda köşklerde değil, sokaklarda milletin iradesi ile tespit edildiğini, iktidarlarında ön seçimi bütün siyasi partilere zorunlu hale getireceklerini söyledi.

Tekin, CHP’nin seçim tanıtım reklamına yayın yasağı ile ilgili; “Onları TRT olarak kabul etmiyoruz. 77 milyon yurttaşımızın ödediği bütün paralar haram olsun onlara. Gürsel Tekin olarak her ay onlara para ödüyorum. Ödediğim parayı helal etmiyorum” dedi.

Adaylarımız Milletin İradesi İle Tespit Edildi

Uzun bir aradan sonra yapılan ön seçimin başarı getireceğine inandığını söyleyen Gürsel tekin; “Adaylık sürecimiz görüldüğü gibi saraylarda, köşklerde değil, sokaklarda milletin iradesi ile tespit edilmiş adaylardır. Millet iradesi burada. Göreceksiniz millet iradesi ile seçilen milletvekillerimiz parlamentoda çok başarılı olacaktır. Seçimlerde de yüksek düzeyde bir başarı bekliyorum” diye konutu.

Ön Seçimi Bütün Siyasi Partilere Zorunlu Olacak

İktidara geldiklerine siyasi partiler kanununda yapacakları değişiklikle ön seçimi bütün siyasi partilere zorunlu yapacaklarının altını çizen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin; “12 Eylül’ün yapmış olduğu yasalardan dolayı yapamadık ön seçim uzun süre. Değiştirelim dedik AKP yanaşmadı. CHP iktidarında ilk işimiz siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Sadece CHP değil. Bütün siyasi partiler zorunlu olarak ön seçim yapacaklar” diyerek iktidarlarında ön seçim yasasını değiştireceklerini ifade etti.

Ödediğim Parayı Helal Etmiyorum

Tekin, TRT’nin partilerine uyguladığı reklam yasağı ile ilgili ise; “TRT diye bir şey yok. AKT var… AKT Tv’si var… Zaten onlarla hesaplaşacağız önümüzdeki günlerde. Onları TRT olarak kabul etmiyoruz. 77 milyon yurttaşımızın ödediği bütün paralar haram olsun onlara. Zehir zıkkım olsun diyorum. Başka hiçbir şey demiyorum. Benim ödediğim paradır o. Gürsel Tekin olarak her ay onlara para ödüyorum. Ödediğim parayı helal etmiyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ