logo

Gürsel Tekin ‘Sahte İçki Kâbusu Yeniden Başladı’

Gürsel Tekin ‘Sahte İçki Kâbusu Yeniden Başladı’

Son iki günde 6 yurttaşımız daha hayatını kaybettiğine dikkat çeken Gürsel Tekin, “Sahte içki ölümleri cinayettir. Sorumluları hesap vermelidir.” Dedi.

Sahte içki kâbusu yeniden hortladı diyen CHP’li Gürsel Tekin, “Yılbaşına sayılı günler kala sahte içki kâbusu yine hortladı. Son dört günde, Bursa’da dört, İzmir, Muğla ve Antalya’da birer olmak üzere toplam yedi kişi sahte alkolden hayatını kaybetti. Eğer hızlı adım atılmazsa ölümler devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Tekin, “Dünyada ve Avrupa’da neden kaçak içkiden kimse yaşamını yitirmiyor de ülkemizde her yıl 600’den fazla insanımız sahte içki nedeniyle yaşamını yitiriyor. Sahte içki ölümleri cinayettir. Sorumluları hesap vermelidir.” diye konuştu.

“Bu kadar çok sahte alkol kaynaklı ölümün dünyada başka bir örneği de yok” diyen CHP’li Tekin, Son iki günde, 6 yurttaşımız daha hayatını kaybetti. Ne bir yetkili çıkıp bir açıklama yapıyor, Ne sahte içkiye yönelik bir acil durum planı var. Bu ölümlere ne zaman dur diyeceksiniz? Acil bir düzenleme yapılmadığı takdirde her gün maalesef ölüm haberiyle karşılaşmaya devam edeceğiz” dedi.

İktidar, bu fiyat politikasıyla devam ederse maalesef ölüm oranında artışlar devam edecek diyen Tekin, “Bu kadar yüksek vergi oranı ile alkollü içecekleri ulaşılmaz kılarsanız, ulaşmak isteyen insanlar başka yollardan alkole buluşurlar. Kısacası iktidarın bütçe gelirini artırmak için tercih ettiği yüksek vergi oranları, halkın hayatını tehlikeye atmaktadır. Konunun derhal bütün boyutlarıyla gözden geçirilmesi ve insan hayatını önde tutan bir çözümün acil olarak geliştirilmesi gerekiyor.

Alkolün her türlüsünün insan sağlığına zararlı olduğunun altını çizen Tekin, “Alkollü ürünlerden alınan ÖTV oranlarının çok yüksek olması ve hızla yükselmesi bu durumun en büyük nedenidir. Bütçe açıklarını kapatmak alkol alanların görevi değildir. Alkollü içeceklerdeki yüksek vergi baskısının sahtecilik cazibesini düşürecek oranlara çekilmesi, tüketicinin uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlayacak bir düzenlenmenin belirlenmesi gerekmektedir” diye konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ