logo

Güzergahı Kısaltıp Rahatlatacak Çerkeş – Kızılcahamam Tüneli Açılıyor

Güzergahı Kısaltıp Rahatlatacak Çerkeş – Kızılcahamam Tüneli Açılıyor

Çankırı’nın Çerkeş ilçesine Ankara’nın Kızılcahamam ilçesini bağlayan 2 bin 71 metrelik Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli Erdoğan’ın törenle hizmete giriyor.

Çerkeş – Kızılcahamam Tüneli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılması bekleniyor.

2 bin 71 metrelik tünel projesiyle Çerkeş ile Kızılcahamam ile arasında yüksek rakım ve eğimden kaynaklı kış şartlarının etkisi en aza indirilerek, ulaşım standardı artırılarak güvenli trafik akışı sağlanacak.

ÇERKEŞ – KIZILCAHAMAM TÜNELİ AÇILIYOR

Çankırı‘nın Çerkeş ilçesi ile Ankara‘nın Kızılcahamam ilçesi arasındaki 6 kilometrelik mevcut güzergahın uzunluğu tünelle 3,6 kilometreye düşürülerek yol 2,4 kilometre kısaltıldı.

BÖLGEYE EKONOMİ, KÜLTÜR VE TURİZM KATKISI SAĞLAYACAK

Proje sayesinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların bu güzergahı tercih etmesiyle Kızılcahamam ve Çerkeş ilçelerinin ekonomi, kültür ve turizm açısından gelişimine de katkı sağlanacak.

KIZILCAHAMAM-ÇERKEŞ TÜNELİ AÇILIYOR

Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ise yerinden katılması bekleniyor.

ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN SOPACI’NIN PAYLAŞIMI

Açılış ile ilgili paylaşım yapan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “Çerkeş-Kızılcahamam Tüneli Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın video konferans yöntemi ile katılacağı törenle 27 Şubat 2021 Cumartesi günü açılacaktır. Yıllardır Özlem’le beklediğimiz bu tünel Ülkemize, Bölgemize, İlimize ve Çerkeşimize hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ