logo

Hafta Sonun Batı Bölgeler Yağışlı Havanın Etkisinde

Hafta Sonun Batı Bölgeler Yağışlı Havanın Etkisinde

yagmur_etkili yagisBir Süredir yağışsız ve sıcak havanın etkisinde olan yurdun batı bölümleri yağışlı havanın etkisine girerken denizcilere de fırtına uyarısı yapılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından apılan son tahminlere göre yurdumuzun batı kıyıları orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

“BATI BÖLGELERDE YAĞIŞ”

Yapılan tahminde; Cumartesi günü yurdun batısının çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz bölümünün yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur, kıyı bölgelerimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinin yüksek ve dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; Cumartesi ilk saatlerde Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı bekleniyor.

Rüzgarın; Güney ve Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

24.01.2015 Pazar günü yağışların etkisini azaltarak Trakya, Marmara’nın batısı, Güney ve kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun batısında meydana geleceği ve genellikle yağmur, kıyı kesimlerde sağanak, iç bölgelerin yüksek ve dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bir süredir yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda yağış alan yerlerde biraz (2 ila 5 derece) azalacağı, ancak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde, hafta başından itibaren yurdumuzun yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceğinin beklendiği ifade ediliyor.

“Denizciler Fırtına Uyarısı”

Ayrıca Meteoroloji yetkilileri tarafından fırtına uyarısı yapılırken özellikle denizcilerin fırtınalara karşı tedbirli olmaları istendi.

24.01.2015 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren (08:00 TSİ) Doğu Karadeniz açıkları ile Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor.

Fırtınanın Batı Akdeniz’de akşam saatlerinde (17:00 TSİ), Doğu Karadeniz açıklarında gece saatlerinden sonra (25.01.2015 02:00 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ