logo

Haftasonu Marmara, Ege ve Batı Karadeniz İçin Fırtına

Haftasonu Marmara, Ege ve Batı Karadeniz İçin Fırtına

Cuma gününden itibaren Marmara ve Ege Bölge geneli ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli esecek rüzgarın zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Pazar günü Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde ki yağış geçişleri sonrasında yeni bir yağışlı havanı etkisi altına girecek bölgelerin Pazartesi ve Salı günü yer yer etkili yağışlar alması bekleniyor.

CUMA’DAN İTİBAREN CUMARTESİ ETKİLİ LODOS

Perşembe günü Trakya’nın batısı ile Kıyı Ege’de başlayan kuvvetli rüzgarların Cuma günü Marmara ve Ege Bölge geneli ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman (lodos) fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGEMİZDE HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güneyi ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de çöl tozu taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

YENİ HAFTA İLE YAĞIŞ GELİYOR

Cuma günü Marmara’nın doğusunda görülecek yağış geçişlerinin etkisini kaybedeceği, aynı zamanda Trakya üzerinden yeni bir yağışlı havanın ülkemize giriş yapacağı ön görülen tahminlere göre yağışlar Pazar günü Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde etkili olacak. Yeni bir yağışlı havanı etkisi altına girecek bölgelerin Pazartesi ve Salı günü yer yer etkili yağışlar alması bekleniyor. yağışlı hava ile birlikte sıcaklıklarda 1-8 derece arası düşüşler görülebilecek.

LODOS UYARISI

Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ