logo

Hakkı Altınkaynak ‘Görev Verilirse Devam Edeceğiz’

Hakkı Altınkaynak ‘Görev Verilirse Devam Edeceğiz’

Kongre sürecini itvhaber.com’a değerlendiren Hakkı Altınkaynak, “Biz görev adamıyız. Kongrenin, delegenin iradesine saygı duyacağız, bize görev verilirse görevimize devam edeceğiz” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a CHP Ataşehir ilçe ve gençlik kolları kongrelerini değerlendiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, 9 Aralık 2017 günü gerçekleştirilecek 4. Olağan Kongrede ilçe başkanlığına adaylığı ile ilgili sorumuza, “Biz görev adamıyız. Bu partiye emek verdik ama varlığımızı da, kişiliğimizi de, siyasi mücadelemizi de bu partinin çatısı altında yaptık. Eğer örgütümüz, başkanımız ve arkadaşlarımız destek verirlerse, görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kongrenin, delegelerin iradesine saygı duyacağız” ifadeleri ile parti örgütü, delegeler ve belediye başkanının desteği gelirse aday olacağı işaretini verdi.

CHP’NİN EN ÖNEMLİ KURUMU KONGRELERDİR, DELEGELERDİR

“Biz görev adamıyız” diyerek 4. Olağan Kongre öncesi mesajını gönderen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, kongre sürecini değerlendirdiğimiz söyleşide, delegenin iradesine saygı duyacaklarının altını çizerek; “Bu partiye emek verdik ama varlığımızı da, kişiliğimizi de, siyasi mücadelemizi de bu partinin çatısı altında yaptık.  Yani bugün Ataşehir’de binlerce insan bizi tanıyorsa, CHP İlçe Başkanı olarak sokaklarda gezerken vatandaşlar bizi gördüklerinde selamını esirgemiyorsa, saygıdan kusur etmiyorsa, bizi dinliyorlarsa bu partinin sayesindedir. Bu partinin bize verdiği sorumluluk çok önemli… O açıdan, 2018 veya 2019’da önemli seçim sınavlarıyla karşı karşıyayız. Eğer örgütümüz, başkanımız ve arkadaşlarımız bu şekilde destek verirlerse görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. CHP’nin en önemli kurumu kongrelerdir, delegelerdir. CHP’nin en üst kurumu kurultay delegeleri ise ilçenin de en üst kurumu ilçe kongresidir. İlçe kongresinin, delegelerin iradesine saygı duyacağız ve iradeye uygun olarak da aldığımız güçle bize görev verilirse görevi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

KARARIMIZ NETLEŞTİĞİ ZAMAN ÖRGÜTÜN VE BASININ KARŞISINA ÇIKACAĞIZ

Adaylık konusunda örgütün sesini dinleyeceklerini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı adaylık kararı ile ilgili şunları söyledi: “Ben bu sürecin tartışmasız adayıyım demenin bir anlamı yok. CHP kurumsallaşmış bir partidir. Arkadaşlarımız toplanacak imza toplayacaklar, önerecekler. Buna karar verecek örgüttür. Kararımız netleştiği zaman örgütün ve basının karşısına çıkacağız ve bilgi vereceğiz.”

6 YILDIR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Kongre sürecinde örgüt üyeleriyle fikir alışverişi yaptıklarını vurgulayan Hakkı Altınkaynak, adaylğına itiraz olmadığı yönünde ön görüsünün altını çizerek; “Onların bilgi ve düşüncelerini soruyoruz. Genel eğilimlerini bilmem ama itirazda yok diyebilirim. Bu partinin terbiyesi dediğimiz şey nezakettir. 6 yıldır Belediye Başkanımızla uyum içinde çalışıyoruz. İlçe başkanı Genel Başkan adına ilçeyi temsil eder. CHP’nin ilçedeki bütün kurumlarının uyum içinde çalışmasını sağlar. Belediye Başkanımız da halktan aldığı yetkiyi CHP’nin ilkelerine, halkçılık anlayışına, siyasi misyonuna uygun olarak halkına hizmet verir” diye konuştu.

KONGRELER SİYASİ PARTİLERİN, STK’LARIN ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİDİR

Hakkı Altınkaynak, kongrelerin sadece bir devir teslim yeri olmadığını, ekiplerin, yönetimin çalışmalarının değerlendirildiği süreç olduğunu kaydederek, “Kongreler siyasi partilerin, STK’ların çok önemli bir sürecin, çalışmalarının değerlendirilmesidir.  O sürece kadar yapılan, verilen hedeflere ulaşıp ulaşılmadığı, yapılanların verimli ya da verimsiz olduğunun tartışıldığı ve aynı zamanda gelecekle ilgili yol haritalarının çizildiği alanlardır” dedi.

DEMOKRASİ İSTİYORUZ VE ÇOK ÖNEMSİYORUZ

CHP örgütünün kavga yeri olmadığının, birlik ve beraberliğini sağlama, hizmet üretme yeri, partiyi bu güne kadar tanımayan kesimlerle buluşturma yeri olduğunun altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, itvhaber.com adına Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen söyleşiyi şu açıklamalarla sürdü;

Biz, ülkemizde gerçek bir demokrasi istiyoruz ve çok önemsiyoruz. Bu aşamaya gelinceye kadar CHP olarak ülkemizde gerçek bir demokrasi istiyorsak Cumhuriyet ve Cumhuriyetin değerlerini özgürlükçü demokrasiyle taçlandırmaktır. CHP değişimin partisidir. CHP yeniliklerin ve aydınlık Türkiye’nin geleceğinin partisidir. Misyonumuz bunu gerektiriyor. Cumhuriyetimiz ile birlikte kurulan CHP’nin sorumluluğu diğer partilerden daha fazladır.  Hiçbir partiyi küçük görmek gibi bir iddiamız yok. Saygı duyuyoruz, çünkü siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.  Bir ülkede birden fazla parti varsa o ülkede demokrasi vardır, ya da umut vardır anlamına gelir. O açıdan bu kongre sürecini önemsedik ve Genel Merkezin ortaya koyduğu takvime uygun olarak Temmuz ayından bu güne bu aşamayı sürdürdük.

CHP OLARAK KONGRELERİMİZ ÖNEMLİDİR

Bir taraftan periyodik günlük çalışmalarımızı yaparken, kongrelerimizi daha uygun durumda nasıl yaparız çalışmalarını yaptık. Yani özeti şudur; bu ülkede demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleştiği zaman ülke özgür olur ve mutlu ve özgürce yaşayabiliriz. Bunun için mücadele eden, çaba gösteren bir partinin önceliği; parti içi demokrasiyi işletmektir. Onun için, CHP olarak kongrelerimiz önemlidir.

ATAŞEHİR’DE 4805 ÜYENİN KATILIMIYLA DELEGE SEÇİMİ YAPTIK

4 aydan beri bu start verilmiştir ve ancak ilçe kongrelerine geçilmiştir. Normal yargı denetiminde yapılması gereken seçimleri biz mahallelerde delege seçimleriyle yaptık. Ataşehir ilçemizde 400 kurultay delegemizi seçtik.  16 doğal delege olan ilçe yönetiminden arkadaşlarımızın da katılımıyla 416 delegemiz oldu. Bu seçimlerde gayet şeffaf bir şekilde gerçekleşti. Sonuçta Ataşehir’de 4805 üyenin katılımıyla mahallelerde delege seçimlerimizi yaptık. Sadece Barbaros Mahallemizde gerginlikten dolayı bir itiraz oldu.

EN GÜZEL DELEGE SEÇİMİNİ İÇERENKÖY’DE YAPTIK

Aslında gerginliğin beklendiği İçerenköy’de en güzel seçimi yaptık. Daha doğrusu bütün mahallelerdeki seçimlerimiz güzeldi. İçerenköy’de yoğunluktan dolayı muhalif listelerin yoğunluğu bahane etmemesi için üç ayrı mekanda, beş sandıkla seçimi gerçekleştirdik. Şeffaf bir şekilde arkadaşlarımız da sandık başlarında kalarak itirazlara neden olacak hiçbir olumsuzluğa meydan vermediler. Sonuçlar bir tutanakla kayıt altına alınarak liste sorumlularında usulüne uygun bir seçimin yapıldığına dair imzalarını attılar. Bir şölen havasında geçti. 1587 arkadaşımız oy kullandı.

10 MAHALLEDE MUTABAKATLA, 7 MAHALLEDE 1’DEN FAZLA LİSTE SEÇİM

7 mahallede iki ve ikiden fazla liste ile seçimlere gidildi. Diğer 10 mahallede de arkadaşlarımızın kendi aralarında sağlanan mutabakatla seçimler gerçekleşti. Sonuçlar netleşti. Hiçbir itiraz olmadı. Görev alan ve oy kullanan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

SAHADA GÖREV YAPAN ÜYE ÖNEMLİDİR

İlçe yönetimi olarak bir takım kıstaslar belirledik.  Bir parti için sahada görev yapan üye önemlidir. Arkadaşlarımıza mahallenizde muhalif olabilirler eğer bu arkadaşlarımız özellikle referandum döneminde mahalle temsilcilerimiz olarak sizinle birlikte sahada ise bu arkadaşları davet ederek delege olarak yazılmalarına yardımcı olacaksınız ve kapıyı açık tutacaksınız dedik ve öylede oldu.

SİYASETİN MEKTEBİ, SİYASİ PARTİLERDİR, ALANLARDIR

Siyasetin mektebi yok. Bu İsmet Paşa’nın sözüdür. Siyasetin mektebi, siyasi partilerdir, alanlardır. Bizler de siyasetin uygulayıcılarıyız. Bu partide görev yaparken elde ettiğimiz deneyimlerimizin, yaptıklarımızın yada yapamadıklarımızın, neden ve niçin yapamadıklarımızın tartıldığı bir süreçten sonra, önümüzdeki süreçte bir takım şeyleri yapabileceğimizin enerjisini ve sorumluluğunu his ettiğimiz için eğer örgütümüz bize bu görevi verirse devam edeceğiz.

BELEDİYEMİZİN SOKAKLARDA TARTIŞILMASINA İZİN VERMEDİK

CHP İlçe Başkanı önemli konuların tartışıldığı Belediye Meclisinin de Gurup Başkanıdır. Belediye başkan ve yardımcıları ve meclis üyelerimizle Belediyenin çalışmaları tartışılır. Belediyemizin çalışmalarının sokaklarda tartışılmasına izin vermedik. İlçe Başkanı İlçe başkanlığı yapar Belediye Başkanı da belediye başkanlığı yapar. Sonuçta Ataşehir Belediye Başkanı 121 bin vatandaşın bizzat adına oy vererek seçtiği bir başkandır. 121 bin oy alarak seçilen bir belediye meclisi var. Biz siyasi olarak bu konuları gurupta konuşuruz. Yetki Belediye Başkanınındır. Bizim bu güne kadar uyum içinde çalışmamızın temelinde bu var.

HİZMETLER BİRLİKTE, İŞ BİRLİĞİYLE YAPILIR

Delege seçimleri başarılı bir şekilde yapıldıktan sonra, Belediye Başkanımı ziyarete gittim. Kendisine teşekkür ettim. Sonuçta hizmetler birlikte, iş birliğiyle yapılır. Herkes kendi işini yaparsa sorun yaşanmaz. Bu güne kadar biz partimizden aldığımı terbiye ile kendi işimizi yaptık, Belediye Başkanımız kendi işini yaptı. Kendisine, bu güne kadar Ataşehir’e, partime yaptığım hizmetlerin onur verici olduğunu söyledim. İlçe örgütüne gösterdiği desteğinden dolayı da teşekkür ettim. Bizim partimiz sayesinde buralarda olduğumuzu söyleyen Belediye Başkanımız nazik davranışımıza teşekkür etti. Önümüzdeki süreçte de birlikte çalışmamızı sürdürmek istediğini söyledi.

SEÇİMLE GELDİĞİMİZ İÇİN KONGRELERDE İRADE DELEGELERDE

Biz seçimle geldiğimiz için kongrelerde irade delegelerde. Delegelerle, mahalle temsilcisi arkadaşlarımızla ve kanaat önderlerimizle görüşüyoruz. Önerileri topluyoruz. Partinin gizli kahramanlarının görüşlerini alıyoruz. Bölgesel temsile önem veriyoruz. Belediye Başkanımızın da dahil olacağı arkadaşlarımızla bunları değerlendireceğiz. Görev verilince verimli olacağını düşündüğümüz üyeyi onurlandırmak önemli, bizim için.

BİZİ TANIMAYAN İNSANLARLA BAĞ KURMAMIZ LAZIM

Bizi hala tanımayan önemli bir kesim var. Bizim o insanlarla bağ kurmamız lazım. Bu hususta Belediye Başkanımızla çizgimiz aynı. Çünkü Başkanımız da toplumun farklı kesimlerine hizmet götürüyor. Ben de ilçe başkanı olarak bize oy versin vermesin bütün kesimlerle diyalogumuzu kuruyorum. Biz inanıyoruz ki bu insanları bir şekilde ikna etmenin yolu; onları sevdiğimizi, onlara değer verdiğimizi ve onları önemsediğimizi hissettirmek.

HEDEFİMİZ ATAŞEHİR’İ ÖRGÜTSEL BİR MODELE TAŞIMAK

Hedefimiz Ataşehir’i örgütsel bir modele taşımak. Bu güne kadar asıl hedefimize ulaşamadık ama yoların taşlarını döşedik. Önümüzdeki dönemde çok daha rahat çalışacağımıza inanıyorum. Çünkü örgütü tanıyorum, örgütün isteklerini biliyorum. Nerdeyse delegelerin tamamını tanıyorum. Vicdan terazimizle tartıyoruz. Bu süreci daha ileri taşıyacak yeni kadroların oluşması lazım.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ