logo

Hakkı Altınkaynak ‘Kazanan da Biziz, Kaybeden de Biz’

Hakkı Altınkaynak ‘Kazanan da Biziz, Kaybeden de Biz’

Bugüne kadar 5 seçim gerçekleştirdiklerini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak: “Örgüt olarak belediye ile uyum içinde çalışmanın önemine inanan bir ekibiz.”

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de ilçe başkanı olarak bugüne kadar belediye seçimleri, milletvekili seçimleri, ön seçimler dâhil olmak üzere bu beşinci seçimini gerçekleştirdiklerini, kaydeden Hakkı Altınkaynak, “Örgüt olarak belediye ile uyum içinde çalışmanın önemli olduğuna inanan bir ekibiz. İlçede mümkün oldukça belediyemizin tartışılmasına asla fırsat vermedik.” Dedi.

Altınkaynak, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin örgütüne saygılı olduğunu, “İlçe Başkanlığına, örgütüne son derece saygılı, herhangi bir şey olduğu zaman çıkıp ilçeye gelip bize bilgi veren bir belediye başkanımız var.” İfadeleri ile aktardı.

Altınkaynak: “Arkadaşlarımızdan ricamız, ortak bir liste çıkarmaları yönünde temennilerimiz oldu.  Diliyorum ki öyle olacaktır. Kazanan da biziz, kaybedende biziz.”

Hazırlıklarının çok önceden başlayan süreçte takviminin işlediğini, Ataşehir’de İstanbul’da ve Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre süreci başladığını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir’in mahallelerinde başlayan delege seçimleri ile ilgili Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ’a yaptığı açıklamada “Ataşehir’de sandıkları koyuyoruz mahallelerin üye sayısına uygun bir zaman dilimini ayarlıyoruz. Örgütümüz gelsin oyunu kullansın ve iradesini yansıtsın.” Dedi.

CHP ATAŞEHİR İLÇE BAŞKANI Hakkı Altınkaynak AÇIKLAMA YAPIYOR..

Gepostet von Recep Kenan am Samstag, 9. November 2019

16 VE 17 KASIM TARİHLERİNDE ATAŞEHİR DELEGE SEÇİMLERİMİZİ YAPACAĞIZ

Hakkı Altınkaynak, kongre sürecini “16 ve 17 Kasım tarihlerinde Ataşehir’de 17 mahallede de iki gün içerisinde delege seçimlerimizi yapacağız. Arkadaşlarımızın sandığa yansıyan iradelerini il başkanımıza bildireceğiz. Aralık sonu veya Ocak başında da İlçe Kongresi yapıp bu süreci tamamlayacağız.” Şeklinde özetledi.

HAKKI ALTINKAYNAK KONGRE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın mensuplarına kongre sürecini değerlendiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ülkeye Demokrasiyi özgürlüğü vadeden bir partinin ilçe başkanı olarak, kendi bölgemizdeki basın mensuplarımızın özgürce düşüncelerini görüşlerini ifade etmesi bizim en büyük mutluluğumuz. Ondan dolayı size çok teşekkür ederiz. Tabii sonuçta toplumun kulağı, sesi, dili, vicdanı olan bir kesimsiniz. Bizim göremediklerimizi sizler bütün zor şartlara rağmen imkânsızlıklara rağmen yansıtıyorsunuz.” Şeklinde konuştu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

Demokrasinin şeffaf bir rejimin adı olduğuna işaret eden Hakkı Altınkaynak, “Ataşehir’de İstanbul’da Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre süreci başladı. Bizim partimizin kongre süreci böyle bir haftada iki haftada olan bir şey değil. Cumhuriyet Halk Partili komple süreci en düşük 6 ay önceden başlar. Belki biraz uzun gibi geliyor ama Türkiye’ye özgürlükçü demokrasi vadeden bir parti, kendi içindeki demokratik mekanizmalarla doğru işletmesi lazım. Ataşehir’de ilçe başkanı olarak bugüne kadar belediye seçimleri, milletvekili seçimleri, ön seçimler dâhil olmak üzere bu beşinci seçimim. Bunu da şeffaf bir şekilde yapıyoruz.” Dedi.

ÖRGÜTÜMÜZÜN İRADESİNİ DOĞRU YANSITMASI CHP’NİN GÜCÜ

Hakkı Altınkaynak açkılamasında; “Ataşehir’de sandıkları koyuyoruz mahallelerin üye sayısına uygun bir zaman dilimini ayarlıyoruz. Örgütümüz gelsin oyunu kullansın ve iradesini yansıtsın. Bu da bizim gücümüz. Örgütümüzün iradesini doğru yansıtması Cumhuriyet Halk Partisi’nin gücünü yansıtır. Ben Seçimle gelen bir ilçe başkanı olarak çok dikkat ediyorum ve özen gösteriyoruz. Örgütümüzün heyecanıi iradesi ve gelecekle ilgili tasarımlarının yansıması lazım buda seçimle olur. Örgütün iradesine yukarıya doğru yansımasının, doğru bir şekilde olması için bize düşen altıya altyapı yapacağız.” İfadelerine yer verdi.

BENİM GÖREVİM SÖZÜN ÖRGÜTE AİT OLDUĞUNU GÖSTERMEK

Mahalle delege seçimlerinin 16-17 Kasım da yapılacağını söyleyen Hakkı Altınkaynak, “Biz, hem sosyal medyada hem ilçe sayfasında hem de arkadaşlarımız dün akşamdan itibaren 17 mahalleye ayrı ayrı bilgilendirme yaptık. Hangi mahallenin seçimi hangi gün, hangi saatlerde ve nerede yapılacağına dair bütün örgütü bilgilendirdik. Bir iki gün sonra bu duyurumuzu yenileyeceğiz. Duymayan Kalmasın. Herkes gelsin iradesini yansıtsın. Bu örgütü aktif tutar, daha dirençli kılar. Biz görevimizi yapıyoruz, sandıklarımızı koyarak uygun şartları yaratacağız. İsteyen aday olabilir.  Mesela. ben ilçe başkanıyım. bütün mahallelerde toplantılar oluyor, ben hiçbir toplantıya katılmıyorum. Benim görevim bu sürede sözün örgüte ait olduğunu göstermek. Herkes özgürce oturup tartışsın, kendi iradelerini yansıtsın. 16 ve 17 Kasım tarihlerinde 17 mahallede de iki gün içerisinde seçimlerinizi yapacağız. Arkadaşlarımızın sandığa yansıyan iradeleriyle il başkanımıza bildireceğiz. Aralık sonu veya Ocak başında da İlçe Kongresi yapıp bu süreci tamamlayacağız.” Dedi.

ÜYENİN NİTELİĞİ SEÇİM SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMALARIYLA BELLİ OLUR

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, basın mensuplarına yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tek liste isteyen farklı listelerle seçime gidebilirler. Mahalle örgütünün kendi aralarındaki anlaşmaya bağlı. Üye olmanın sorumlulukları vardır. Bir partinin üyesi üye olurken der ki; vereceği görevi partimizin kurallarına göre, veya partimizin yazılı olmayan kurallara göre yapmakla mükellefim. Üyenin niteliği, üyelik görevini yapıp yapmadığı, seçim sürecindeki çalışmalarıyla, aktiviteleriyle belli olur. Ataşehir’de özellikle son bir buçuk sene içerisinde 885 sandıkta 3 seçim yaşandı. Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi, 31 Mart’ta genelde yapılan yerel seçim. Bir de ayrıca İstanbul’a özel olarak 23 Haziran tekrarlanan seçimde. Biz değerlendirmeyi ona göre yapıyoruz.”

GÖREVİNİ YAPAN ARKADAŞLARIMIZIN SEÇİLMESİNİ KOLAYLAŞTIRALIM

“Mahallelerimizde görev yapan, sorumluluklarını yerine getiren, partisi için sokak sokak çalışan, sandıklarda görevini harfiyen yapan arkadaşlarımızın özellikle öncelikle seçilmesini kolaylaştıralım.  Kimsenin tepesine binip da buna oy verin, buna oy vermeyin demiyoruz. Örgütümüzün önüne koyduğumuz kıstaslardan biri bu. İkinci tavsiyemizde partiye üye olan belki bazıları orada yeterince gelip kendini göstermiyor ama örneğin sandığa adam taşıyan, diğer taraftan kanaat önderleri, farklı kesimlerde ağırlığı olan ve o ağırlıklarını Parti’de seçim de kendi çevresine tavsiye nitelikli insanların da unutulmaması gerektiğidir.”

ATAŞEHİR TÜRKİYE’DE EN ÇOK CHP ÜYESİ OLAN İKİNCİ İLÇE

“Ataşehir’de göreve geldiğimizden bugüne kadar partiye mesafeli olanları, partimize davet ederek üye yaptık. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir ilçesinde 14 129 kişi oy kullanıyor, 550 üyenin de adresi net belli değildi, muallaktaydı. Onların bir kısmı oy kullandı. Toplam 15 bin… Bir eksiklik de muhtarlık seçimlerinde başka yerlerde oy kullananların otomatikman kayıtları o bölgeye gidiyor. Yani Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçesi Türkiye’de en çok üyesi olan ikinci ilçe.”

KAHVEMİZİ, ÇAYIMIZI İÇEREK ARAMIZDA BULUNMALARI İÇİN ISRARCI OLDUK

“Biz bu çalışma sürecin içerisinde gittiğimiz her yerde, her kesimde partimize gelip katılmalarını, üye olmalarını, bize üye göndermelerini, ya da gelip kahvemizi içmelerini söyledik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkasının tarif ettiği gibi bir parti olmadığını, ortaya koyan algıların partisi olmadığını anlatmak için bizzat gelip kahvemizi, çayımızı içerek aramızda bulunmaları için ısrarcı olduk.”

İLÇE BAŞKANI OLDUĞUMDA 7400 ÜYEMİZ VARDI. BUGÜN 15 ÜYEMİZ VAR

“2012’de ilçe başkanı olduğumda 7400 üyemiz vardı. Bugün 15 üyemiz var 8 bine yakın insanı partimize dâhil ettik. Bunların önemli bir kısmı bizi yeterince tanınmayan, farklı kesimlerin veya başkasının tarif ettiği şekilde tanıyanlardan oluşuyor. Bizim ortaya koyduğumuz yakın ilgi ve sorumluluk duygusu sonucunda bu rakama ulaştık. Ayrıca Belediye Başkanımızın ve hizmetlerinin de bu oluşumda payı büyüktür. İnkâr edemeyiz…”

BELEDİYE BAŞKANIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

“İlçe örgütü olarak belediye ile uyum içinde çalışmanın önemli olduğuna inanan bir ekibiz. İlçede mümkün oldukça belediyemizin tartışılmasına asla fırsat vermedik. Örgütümüz de duyarlılığını gösterdi.  Sorunu olan bize gelip yansıttı. O soruları bizde ilgili yerlere yansıttık. Başkanımızın da ilçenin ortaya koyduğu öneriler dikkate aldıklarını gördük. Şikâyetlerimiz olduğu zaman belediye başkanımızın, benim kadar ilçe başkanımızın düşüncelerinin değerlendirmeye alınması talimatı vardır. Biz böyle bir çalışma içindeyiz. 8 yıldır CHP ilçe başkanlığını yapıyorum. Bu süreç içinde belediye başkanımızla uyum içinde çalışıyoruz.

İLÇE BAŞKANININ GÖREVİ KURUM VE KURULUŞLARLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYI SAĞLAMAK

“İlçe Başkanlığına, örgütüne son derece saygılı, herhangi bir şey olduğu zaman çıkıp ilçeye gelip bize bilgi veren bir belediye başkanımız var. Bir İlçe Başkanı olarak belediyeye gittiğimde gösterilen saygı ve nezaketi gördüğümüzü her yerde şerefle söylüyorum. Bizim uyumlu çalışmamızdan rahatsız olanlar da var. Olabilir bizim için doğaldır bu. İlçe başkanı görevi nedir Ataşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi ile bağlı bulunan kurum ve kuruluşları kişileri uyum içinde çalışmasını sağlamaktır. O sorumluluğumuzun bilinciyle bunu yapıyoruz.”

8 YIL İLÇE BAŞKANLIĞINI DOYA DOYA YAŞADIM

“Şu an adaylık süreciyle ilgili bir şey söylemem doğru değil. Ben adayım desem de sıkıntı olur, değilim desem de sıkıntı olur. Aday olup olmayacağım son iki üç gün içinde arkadaşlarımla konuşarak netleştireceğiz. Eğer ihtiyaç varsa görevimize devam ederiz. -Yeter buraya kadar- derlerse 8 yıl İlçe Başkanlığını doya doya yaşadım.  CHP’ye yakışır bir ilçe başkanlık görevimi yerine getirdiğime inanıyorum. Eksiklerimiz olmuş olabilir ama her yere yetişmeye çalıştım.”

ORTAK BİR LİSTE ÇIKARMALARI YÖNÜNDE TEMENNİLERİMİZ OLDU

“Bu seçimlerde örgütümün dirençli kimsenin boynu bükük kalmaması için arkadaşlarımızdan ricamız ortak bir liste çıkarmaları yönünde temennilerimiz oldu.  Diliyorum ki öyle olacaktır. Kazanan da biziz, kaybedende biziz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ