logo

Hakkı Altınkaynak ‘Kobani’de İnsanlığı Utandıracak Acı Var’

Hakkı Altınkaynak ‘Kobani’de İnsanlığı Utandıracak Acı Var’

CHP_kobani_hakki_altinkaynak_yardimHakkı Altınkaynak Kobani’de katliam ve zulümden kaçarak ülkemize sığınanlara yardım kampanyaları ve bölgede yaşanan IŞİD zulmünü değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kobani’de İnsanlığı utandıracak acının yaşandığını, yaşananların Ortaçağ öncesinde bile yaşanmadığını vurgulayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, canlarını kurtarmak için ülkemize sığınanların acılarını hissetmeyenlerin insanlıklarını sorgulamaları gerektiğini söyledi.

Ataşehir’deki hayırsever vatandaşların yardımlarını Kobani’deki IŞİD zulmünden kaçanlara ulaştırmak için CHP olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Hakkı Altınkaynak, CHP tarfından Ataşehir ile birlikte ülke genelinden bölgeye 17 malzeme yüklü TIR’ın ulaştırıldığını ifade etti.

“Yardım kampanyamız devam edecektir. Tek tek insanları arayacağız. Kim ne yardımı yapacak belirleyeceğiz” sözleri ile CHP’nin bölgeye yardım kampanyasının devam edeceğinin altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Bir tarafta zalimler varken diğer tarafta da; mazlumların yanında, ekmeğini aşını, giysisini paylaşan insanlarımız da var” sözleri ile yardımsever vatandaşların varlığına dikkat çekerek; “İnsanlık yaşıyor” dedi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’da IŞİD kuşatmasındaki Kobani’de katliam ve zulümden kaçarak ülkemize sığınan insanlara yardım kampanyaları ve IŞİD’in bölge insanlarına yaşattığı zulümle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamalar:

‘Kobani’de İnsanlığı Utandıracak Acı Var’

Kobani’de İnsanlığı utandıracak bir acı var. Ortaçağ zihniyetinin de öncesine taşıyan bir vahşet var. İnsanlık bu vahşeti unutmayacaklar. İnsan olanlar böyle bir vahşeti düşünememiştir bu güne kadar.

Buradaki Masum, mazlum insanların canlarını kurtarması için, kendilerini can havli ile ülkemize atmışlardır. Ülkemize gelenlerin ya da orada kalanlar ızdırabını yüreğimizde hissetmiyorsak, İnsanlığımızı sorgulamamız lazım. Sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil bütün duyarlı vatandaşlarımız kendileri gibi insan olanların çektiği acıyı hissederler. Onların bu acılarını dindirmek, en azından yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmak için Ataşehirliler, bölgenin insanları ve hayırsever vatandaşlarımızın; yorganını, yatağını, eşyasını, elbisesini tenceresini, aşını toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bölgeye gönderiyoruz.

17 TIR’mız Malzeme Bölgede

Cumhuriyet Halk Partisi’nin şu ana kadar bölgeye ulaşan yardım yüklü TIR sayısı 17. 17 yardım yüklü TIR’ımız bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu 17 TIR malzeme ile oradaki insanların yaşamlarını sürdürmelerine biraz da olsa katkı sunabildikse ne mutlu bize. Bizim yüreğimiz yanıyor oradaki ızdıraplara. Buradan da oradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatmanın ufak, buruk ta olsa memnuniyetini hissediyoruz. O açından mutluyuz.

“İnsanlık Yaşıyor”

Yardım kampanyamız devam edecektir. Tek tek insanları arayacağız. Kim ne yardımı yapacak belirleyeceğiz. Önümüz kış elbiselere ihtiyacı var bu insanların. Evlerine dönmeleri bir seneyi bile geçebilir. Hükümetimizin uyguladığı politikaların bu ızdırapta payı var. Biz insan olarak ne yapabiliriz oradaki kardeşlerimize, onun düşüncesi içerisindeyiz. Arkadaşlarımız büyük bir duyarlık, kadirşinaslık gösteriyorlar.  Bu da bizi mutlu ediyor. İnsanlık yaşıyor. Bir tarafta zalimler varken diğer tarafta da; mazlumların yanında, ekmeğini aşını, giysisini paylaşan insanlarımız da var. Dünyayı da güzelleştiren bu…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ