logo

Hakkı Altınkaynak ‘Örgüt Üyelerinin İradesi Yansıyacak’

Hakkı Altınkaynak ‘Örgüt Üyelerinin İradesi Yansıyacak’

Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak 7 Haziran Genel Seçimleri sürecinde CHP İstanbul 1. Bölge aday adaylık başvuru ve ön seçim hazırlıklarını değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde parlamentoyu oluşturacak milletvekilleri aday adalık başvuruları ve ön seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Seçimin gözde ili İstanbul’un en çok başvurusunun yapıldığı 1. Seçim Bölgesi 170 başvuru ile başı çekiyor.

14 ilçeden oluşan İstanbul 1. Seçim Bölgesi CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile seçim sürecini ve adaylık başvurularını konuştuk. Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com haber portalına aday adaylık başvurularını değerlendiren Altınkaynak, gördükleri ilgiden memnun olduklarını şu ana kadar 169 başvuru olduğunu söyledi. Her 3 bölgede ayrı ayrı aday tanıtım toplantısının yapılacağını söyleyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, başvurulardan; 43 kadın 20’ye yakın genç aday adayı olduğunu belirtti.

CHP Örgüt Üyelerinin İradesi Yansıyacak

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak itvhaber.com’a adaylık başvurusu ve ön seçim hazırlıkları ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

Anadolu yakasını kapsayan 14 ilçeden oluşan İstanbul 1. Seçim Bölgesinden 169 adalık başvurusu var. Uzun yıllardan sonra ilk defa üyelere tarafından yapılacak önseçim olacak.  CHP örgütünün tüm üyelerinin iradesinin yansıyacağı bir CHP_hakki_3-1seçim oluyor.

Bu İlgi Bizi De Mutlu Ediyor

Bu Cumhuriyet Halk Partisi tarafından son yıllarda gerçekleştirilen en önemli aktivite oluyor. Parti içi demokrasi işletiliyor. Parti içi hareketliliği sağlamak adına çok önemli bir uygulama. Bundan dolayı örgütümüzde bir heyecan, bir hareketlilik, örgütte kenara çekilenlerde de bir hareketlenme var. Örgütlerde kenara çekilen arkadaşlarımız da ben varım demeye başladı. Bu ilgi bizi de mutlu ediyor.

Ataşehir İlçe Başkanlığımıza her gün 5’er onar guruplar halinde geliyorlar. Dolayısıyla İlçemizde adaylarımızla tanışma fırsatımız oluyor, hem aday adayları kendilerini ifade etme fırsatı buluyorlar. Örgütle tanışıyorlar.

“Bütün Aday Adaylarına Kapımızı Açıyoruz”

İl Başkanımız Murat Karayalçın’ın da belirttiği, bizim de belirttiğimiz ve uygulamaya çalıştığımız bütün adayların çalışmalarını kolaylaştıracak ortamlar yaratılıyor. İlçe merkezimizde adaylıklarını açıklamak, tanıtımlarını yapmak isteyen bütün aday adaylarına kapımızı açıyoruz. Onların yanında duruyoruz. Her birinin CHP’nin sokakta birer meşaleleri olacaklarına olan inancımızla yaklaşıyoruz.

“Yolunuz Açık Olsun”

Onlar partimiz adına en büyük yasama organı olan TBMM’ye gitmek istiyorlar ve biz de doğal olarak onlara destek vermemiz, yardımcı olmamız görevimiz. Örgütümüzün bütün kesimlerine ve mahalle temsilciliklerimce talimat verdik. Bütün aday adaylarımıza kapılar açılacak, kendilerinin tanıtmaları için eşit fırsat verilecek. Bu güne kadar birçok adayımız geldi. Eski usulle; destur istediler, Biz de kendilerine; “yolunuz açık olsun” dedik.

1.Bölge’de Kadıköy, Kartal, Maltepe ve Ataşehir gibi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin güçlü olduğu,  yerelde iktidar olduğu ilçeler yer alıyor. İstanbul’daki diğer bölgelerden fazla ilgi görmesini buna bağlıyoruz. Bu ilgiden bizde mutlu oluyoruz.

CHP_hakki_6-1

“43 Kadın 20’ye Yakın Genç Aday Adayı Başvurdu”

CHP_hakki_3Bölgemizden 43 kadın aday adayı başvurusu var. 20’ye yakın genç aday adayı başvurumuz var. Diğer adaylarımızın önemli bir kısmı nitelikli insanlar. Daha önce aday olanlar, gazeteciler bu bölgeden adaylar. Gazeteciler Can Ataklı, Barış Yarkadaş bölgemizden aday adayı oldular. 1.Bölgede 5 kontenjan var. Diğer bölgelerden de kontenjan adayları var.

“Kapıları Bütün Örgüte Açtık”

İstanbul’da İl Başkanımız bölge bölge toplu aday tanıtım toplantıları yapılacak. İlçemiz toplantı yapmak isteyen aday adaylarına açık… 29 Mart’ta yapılacak olan ön seçime Ataşehir’de hazırlıklarımızı yapıyoruz.  Anadolu yakasında en çok üyesi olan ilçe Ataşehir. 13 bine yakın üyemizle bu ön seçime katılacağız. 8 bin civarında olan üye sayımızı 6 bin 500 kişi arttırdık. Biz kapıları bütün örgüte açtık. Hatta üyeliği teşvik ettik. Gezi’den sonraki bir ayda 650’ye yakın üye kaydettik.

7 Haziran seçimi ile CHP’nin yol haritası da belli olacak. Parti nereye doğru gidecek? Mevcut durumu korumak isteyenlerle daha sol, sosyal demokrat anlayışı savunanların seçim sonuçlarına göre partinin yönünün belirleneceğini düşünüyorum.

CHP_hakki_6-1-

“2023 Yılında CHP İktidarı Cumhuriyetin 100. Yılını Kutlamalı”

7 Haziran Seçimlerinden sonra CHP’nin kurultayını yaparken masaya yatırıp, bütün detayları ile örgütler ve parti tüzüğünü yeniden düzenleyerek, yeni bir yapılanmayı gerçekleştirmesini diliyorum. Önümüzde 4 seneklik seçimsiz bir süreç var. Bu seçimsiz dönemi biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak iyi değerlendirmemiz lazım. Vatandaşlarımıza ulaşmanın yollarını bulmalıyız. CHP olarak, AKP’nin sürekli dini kullanarak toplumu maniple etmelerine karşı politika üretmeliyiz. CHP olarak bu seçimde olmasa bile 2019 seçimlerinde tek başına iktidara geleceğiz. Türkiye’nin yeniden bir nefes almasını sağlayacağız. 2023 yılında CHP iktidarı Cumhuriyeti kutlamak durumundadır. Hepimizin namus borcudur Cumhuriyetin 100’ncü yılını daha çağdaş, daha demokratik, daha özgürlükçü, daha mutlu bir Türkiye’de CHP’nin iktidarı ile kutlamak.  CHP çıkar birliği değildir. Amaç birliğidir.

CHP_hakki_6

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ