logo

Hasan Sakız, ‘Güvenli, Mutlu, Refah Bir Ataşehir İnşa Edeceğiz’

Hasan Sakız, ‘Güvenli, Mutlu, Refah Bir Ataşehir İnşa Edeceğiz’

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Hasan Sakız, yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Hasan Sakız hayalindeki Ataşehir’i açıkladı: ‘Güvenli, mutlu, refah bir Ataşehir inşa edeceğiz’

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Hasan Sakız, yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Sakız, Ataşehir’i hak ettiği yerlere getirmek istediğini vurguladı.

Hasan Sakız’ın basın buluşmasına Önceki dönem AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sertip Akşahin de katılım sağladı. Peki, Hasan Sakız kimdir? Vaatleri ve projeleri neler? Ataşehir için hangi hizmetleri yapacak? İşte haberin detayları…

ATAŞEHİR’DE 12 KİŞİ ADAY ADAYI OLDU

AK Parti’de 9 Kasım tarihinde başlayan ve 17 Kasım’da sona erecek olan aday adaylık süreci alınan kararla 22 Kasım’a uzatılmıştı. Türkiye’nin dört bir tarafında binlerce aday adaylığı başvurusu alan AK Parti’de, Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için de 12 isim başvurdu. Söz konusu isimlerden biri de AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Sakız.

HASAN SAKIZ’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

“Ataşehir’de 12 tane aday adayı arkadaşımız var. Hepsi birbirinden kıymetli. Hepimiz bir ve beraberiz. Hangi arkadaşımız partimiz tarafından gösterilirse gösterilsin hepimiz onun arkasında dimdik bir ve beraber şekilde duracağız. Hiçbir şekilde ‘ille ben aday olacağım’ düşüncemiz yok. Hiçbir ayrımız gayrımız yok. Fakat bizim farkımız bakış açılarımızdır. Burada hepimizin düşüncesi birbirinden farklı olabilir. Ama şunu düşünmek lazım. Eğer karşınızdakinin samimiyetine güveniyorsanız ve bunları yapabileceğine kanaat getiriyorsanız, birlikte mücadele etmek ve birlikte yönetme anlayışına da sahipseniz sürecin içerisinde AK Parti’ye hiç oy vermemiş arkadaşlarımız da olur.”

“BİRLİKTE YÖNETECEĞİMİZ ATAŞEHİR’İN HIZLA YÜKSELDİĞİ DÖNEM OLACAK”

“Bu dönem Ataşehir’de AK Parti’nin dönemi olacak. İnşallah hizmetin dönemi olacak. Birlikte yöneteceğimiz Ataşehir’in hızla yükseldiği dönem olacak. Güvenli, mutlu, refah bir Ataşehir inşa edeceğiz. Biz inanıyoruz. Kararlıyız. Sahada çalışan teşkilat mensubundan çevremizdeki dostlarımıza kadar herkesi bu sürecin içerisine katacağız. Bu anlamda kimin gönlüne dokunabileceksek, kimin hayır duasını alabileceksek bu sürecin içerisinde hep birlikte olmayı taahhüt ediyoruz. Allah çıktığımız yolda hayırlar nasip etsin.”

“FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNUP ORTAK AKLI SERGİLEMEK İSTİYORUZ”

“Dinimiz, dilimiz, ırkımız, bakışımız ne olursa olsun bunları zenginliğimiz olarak görmeliyiz. Bir işe yapmadan önce fikir alışverişinde bulunup ortak aklı sergilemek istiyoruz. Eğer ‘bu işi en iyi ben bilirim’ düşüncesiyle hareket ederseniz herhangi bir işte başarılı olma şansınız yok. O yüzden ortak aklın öne alındığı, birlik ve beraberliğin kol kola girdiği, sürecin birlikte yönetildiği, Türkiye Yüzyılı’nda umutlu, mutlulukla ve güvenle yaşayabileceği, kendi ilçesinde yaşamaktan keyif alan, huzurlu, mutlu bireyler olarak komşuluk ilişkilerini camlı tutan bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız.”

“İLÇEMİZİ İSTANBUL’UN HATTA TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

“Ataşehir İstanbul’un en merkezli ilçelerinden bir tanesi. Ama 2008 yılında ilçe olan Ataşehir diğer yeni ilçelere oranla daha bakir durumda. İstediği hizmeti alamamış durumda. Tabi bu bakışla da alakalı. Biz çok fazla teferruatla uğraşmayız. Bizim için önemli olan problemin ne olduğudur. Bakış açımıza göre önce problemi tespit eder akabinde ortak akılla kabul edilen en iyi çözümü ortaya koyarız. Bu manada birçok projemiz halihazırda var. Biz aslında aday adayı gibi değil, yarın aday olacakmışız gibi hazırız. Bizim hiçbir zaman o koltukta ben oturmalıyım diye bir derdimiz olmadı. Biz de ne makam sevdası ne de kırgınlık olur. İsmimizi ön plana çıkarmak için de mücadele vermedik. Şuan da aşkla, şevkle, Ataşehir’in arzu ettiği arzu ettiği hizmet anlayışını ortaya koyarak ilçemizi İstanbul’un hatta Türkiye’nin gözbebeği haline getirmek istiyoruz.”

“ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLURSA BİZ DE MUTLU OLURUZ”

“Belediye yönetimi sürecinde el ele vererek Ataşehir’in yeniden inşasını yapacağız. Bunu sadece kendi teşkilatımız olarak düşünmemek gerekiyor. Toplumun her kesimini kucaklayacağız. Çocukları ve mutluluğu merkeze alan bir yönetim anlayışı içerinde olacağız. Peki nedir bu çocukları merkeze alan yönetim anlayışı? Ataşhir’de çocuk meclisi kurmak istiyoruz. Aynı zamanda danışmalarımdan bir tanesi de çocuk olacak. Bu mecliste engelli kardeşlerimiz de olacak. İlçemizdeki okullardan gelecek temsilcilerin de yer almasını hedefliyoruz. Yapacağımız projeleri çocukların gözünden süzgeçten geçirerek hayata geçireceğiz. Eğer mutluluğu çocuklarımızın üzerinden sağlayabiliyorsak gelecek kaygısı olmadan yaşamını sürdüren bir toplum inşa edebiliriz. Çocuklarımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz.”

“VATANDAŞ DERDİNİ DOĞRUDAN BANA ANLATACAK”

“Halihazırdaki projelerimizden biri de Başkanla Başbaşa Hattı. Peki bu projenin içeriği nedir? Haftanın belirli günlerinde ve saatlerinde bir hat üzerinden herhangi bir aracı olmadan arandığında direk benim çıkacağım bir hat olacak. Vatandaş derdini doğrudan bana anlatacak. Randevu alarak sorununu, talebini ileten vatandaşlarımız için günlük yoğunluktan dolayı süreler kısıtlı olabiliyor. Dolayısıyla meramını tam anlamıyla anlatamıyor. Bu anlamda derdini samimiyetle başkanla paylaşabilecek, başkanın birebir vatandaşla diyalog kuracağı bu projemizi göreve geldiğimiz takdirde uygulamaya koyacağız.”

EVCİL HAYVANLAR DA UNUTULMADI

“Ataşehir’de çok sayıda evcil hayvanlarımız var. Birçok hayvan besleyen vatandaşlarımız bu hayvanları gezdirebileceği, yürüyüş yapabileceği alan bulmakta zorlanıyor. Hayvan dostu parklar projemiz var. Projemizin içerisinde hem hayvanlarla gezinti yapılabilecek hem beslenebilecekleri hem sporlarını yapabilecekleri hem de oyun alanları olacak. Bunlar Ataşehir için çok önemli. Ayrıca seyahat ve özel günleri olduğunda hayvanlarını arzu ettikleri güvenilir bir noktaya bırakma hususunda sıkıntı çekenler için hayvan oteli inşa edeceğiz. Hayvanların güvenli ellere bırakıldığı, eğitim ve sağlık alanlarında uzman kadroların olduğu, ev konforunda bir otel olacak. Bunlar gibi ulaşımdan imara, çevreden kentsel dönüşüme kadar birçok projemiz var. Adaylığımız açıklandığında bu projelerimizi detaylı bir şekilde sizlere açıklayacağız.”

“YÜZÜMÜZDEN GÜLÜMSEMEYİ EKSİK ETMEMEMİZ LAZIM”

“Ataşehir’de vatandaşlarımız gün içerisinde stres ve yoğunluk yaşıyor. Allah nasip eder de belediyeyi kazanırsak belediyenin bazı noktalarına ‘Tebessüm yan etkisi olmayan ilaçtır’ ‘Dur! Nefes al ve tebessüm et’ yazılı tabelalar koyacağız. Gülümseyen ve gülümseten bir yönetim anlayışını ortaya koyacağız. Dolayısıyla yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmememiz lazım.”

İŞÇİ VE İŞVERENLERE YÖNELİK PROJE

“Özellikle iş-kariyer olarak nitelediğimiz iş insanlarına yönelik aynı zamanda işsizliği minimize edecek projelerimiz de var. İş dünyasının en büyük problemi işverene sorduğunuzda arzu ettikleri işçinin olmaması, iş arayana sorduğunuzda ise işin olmamasıdır. Biz ortak bir havuz oluşturacağız. Bu havuzun içerisinde hem işvereni hem de işe ihtiyacı olan arkadaşları buluşturacağız. Ama bunu da herkesin uzmanlık alanına göre ayıracağız. İşin niteliğine göre o özellikleri taşıyan arkadaşları yönlendireceğiz. İşsizlik minimum seviyede olursa gülümseyen bir Ataşehir olur.”

HASAN SAKIZ KİMDİR?

1976 yılında Sivas’ın Divriği ilçesinde doğan Hasan Sakız, İstanbul’umuzun güzide STK’larından Sivas Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Divriği Komitesi Üyesidir. Lisans eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliğinden mezun olarak tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimini ise Medeniyet Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümünde sürdürmektedir. Ataşehir Metropol İstanbul’da Ofisi bulunan Hasan Sakız, tekstil-gıda-inşaat sektörlerini kapsayan aile şirketi bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babası olan Hasan Sakız, 1987’den beri Ataşehir’de ikamet ediyor.

SİYASİ KARİYER

  • Hasan Sakız, 2002 yılında siyasi hayatına AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda başlamıştır.
  • Sakız ayrıca,2002 ve 2007 genel seçimlerinde 1.Bölge SKM’ler de Genel Sekreter ve Bilgi İşlem Sorumlusu olarak görev yapmıştır.
  • 2002-2006 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte İl Çalışma Komisyonları, Halkla İlişkiler Komisyonu, Yerel Yönetimler Komisyonu ve Teşkilat Komisyonu gibi birçok Komisyonlarda görevlerde bulunmuştur.
  • 2012 ile 2018 yılları arasında kesintisiz AK Parti İstanbul İl Yönetimi Asil Üyesi
  • 2014 Yerel Seçimlerinde Ataşehir’de il sorumlusu olarak görevini ifa etmiştir.
  • 2015-2018 yılları arasında 1.Bölge Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundu.
  • 2018 yılı Milletvekilliği Seçiminde 1.Bölgeden AK Parti Milletvekili Aday Adayı oldu.
  • 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde İstanbul İl Başkanlığının İl Seçim Koordinasyon Çatısı Altında il Birlik Çalışma Kurulu 1.Bölge Başkanı olarak görev yaptı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ