logo

Hatay Defterleri: ‘Cemal Süreya Hasretiyle 30 Yıl’

Hatay Defterleri: ‘Cemal Süreya Hasretiyle 30 Yıl’

Mehmet Ali Işık, “Hatay Defterleri” fikrini veren  Cemal Süreya’nın 30. ölüm yıldönümü nedeniyle defterlerden seçki yaprak “Cemal Süreya Hasretiyle 30 Yıl” adlı kitap hazırladı.

Adı sanatçıların, edebiyatçıların yapıtlarında sık sık geçen Hatay Restaurant sanat dünyamızın önemli mekanlarından olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

53 yıllık, tarihi bir mekan olan Hatay Restaurant’ta bugüne kadar sergiler, konserler, imza günleri ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Hatay Restaurant’ın ortaklarından Mehmet Ali Işık da sanata ve sanatçıya olan bakışıyla tanınan bir isim… Işık, 3 yıl önce Hatay Restaurant’ın tarihini anlatan yazı ve fotoğrafların bulunduğu “Bizim Hatay” adlı bir çalışmaya imza atmıştı. “Menüde Şiir Var” adlı bir de şiir kitabı olan Işık “Cemal Süreya Hasretiyle 30 Yıl” adlı bir kitap hazırladı.

Restaurant, aynı zamanda “Hatay Defterleri” ile de tanınıyor. Defterlere, mekanın müdavimleri duygu ve düşüncelerini yazıyor, isteyen resim yapıyor isteyen de fotoğraf yapıştırıyor.

Işık, kendisine “Hatay Defterleri” fikrini veren arkadaşı Cemal Süreya’nın 30. ölüm yıldönümü nedeniyle defterlerde yer alan yazılardan bir seçki yaptı.

“Cemal Süreya Hasretiyle 30 Yıl” adını taşıyan kitapta, Süreya için yazılan yazıların ve el yazılarının yanı sıra Hatay Restaurant’ta Cemal Süreya için yapılan etkinlikler, söyleşiler ile doğum günü kutlamalarının bilgi ve afişleri yer alıyor.

Aynı zamanda Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği’nin de kurucularından olan Mehmet Ali Işık, dernek bünyesinde yaptıkları çalışmaları da fotoğraflarıyla anlatıyor.

Mehmet Ali Işık yeni kitabı “Cemal Süreya Hasretiyle 30 Yıl”ı 8 Şubat Cumartesi saat 15.00’te Hatay Restaurant’ta düzenlenecek bir etkinlikte anlatacak.

Nalan Çelik’in kitapla ilgili yapacağı değerlendirme sonrasında Mehmet Ali Işık, Kadir İncesu’nun sorularını yanıtlayacak.

Işık, söyleşi sonrasında kitaplarını imzalayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ