logo

Hatay Valiliği, ‘Orman Yangını Sabotaj Soruşturması Devam Ediyor’

Hatay Valiliği, ‘Orman Yangını Sabotaj Soruşturması Devam Ediyor’

Belen ilçesinde yeniden alevlenen orman yangınıyla ilgili açıklama yapan Hatay Valiliği, yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınanların soruşturmasının devam ettiğini açıkladı.

Hatay’da başlayan yangında yanan ormanlık alan tekrar alevlenerek yerleşim yerlerine ulaşıp bir binaya ve bir de otomobile sıçradı.

Dün sabah saatlerinde Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı mevkiinde çıkan orman yangınında, yanan alanlar tekrar alevlendi ve evlerin bulunduğu alana sıçradı.

Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı mevkiinde çıkan orman yangını yeniden alevlenerek sıçradığı evlerin olduğu alanda yaşayanlar çocuklarını yanına alıp, yangından kaçarak uzaklaştıkları gözlendi.

Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, fırtına nedeniyle alevlenerek yeniden yerleşim yerlerinde etkisini gösterdi.

Belen ilçesi Fatih Mahallesi’nde bazı ikametlerde meydana gelen yangınlara, itfaiye ekipleri müdahale etti. Vatandaşlar, evlerden tahliye edildi. Yangın nedeniyle bazı evlerde hasar oluştu. Evlerini terk eden vatandaşlar da yangının söndürülmesi için ekiplere yardım ediyor.

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Sarımazı Mahallesi’nde çıkan ve rüzgarında etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla yeniden başlandı.

İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince bölgeye helikopter, arazöz, su tankı ve dozer yönlendirildi.

“70 KM’YE VARAN RÜZGARIN YANGINA MÜDAHALEYİ GÜÇLEŞTİRİYOR”

Yaklaşık 70 kilometreye varan rüzgarın  yangına müdahaleyi güçleştirdiğini kaydeden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  yangına 2 uçak, 6 helikopter, 130 arazöz, 10 dozer ve 500 personelle müdahale ettiklerini, 15 ton su atan Kartal helikopteri de bölgeye sevk ettiklerini ve günün ilk ışıklarıyla da hava araçlarının tekrar devreye gireceğini söyledi.

“YANGIN, ORNALIK ALANDA TRAFO PATLAMASINDAN ÇIKTI”

Hatay’ın Belen İlçesi Sarımazı Mahallesi ormanlık alanda çıkan yangın ile ilgili açıklamada yapan Hatay Valiliği açıklamasında yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtilerek,  “9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sıralarında İskenderun ve Belen İlçelerimiz arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafından yapılmakta olup, şiddetli rüzgârlarında etkisi ile büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır” denilerek; şiddetli rüzgârın etkisiyle havadan müdahalede zorluklar çekildiği belirtilen yangını en kısa sürede kontrol altına almak için, yangın söndürme çalışmalarının hızla devam ettiği kaydedildi.

YANGINDA SABOTAJ İHTİMALİYLE GÖZALTI SORUŞTURMALARI DEVAM ETMEKTE

Hatay Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, “09 Ekim 2020 Cuma günü Belen ilçemizde farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle yangın henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İlçe Belediye İtfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’ lar görev yapmakta kolluk kuvvetlerimizde kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ