logo

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kapanış Töreni Düzenlendi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kapanış Töreni Düzenlendi

1-7 Haziran arasındaki Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü “Hayat Boyu Öğrenme Haftası Final Programı” Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı törenle gerçekleştirildi.

1-7 Haziran arasındaki ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kapanış Töreni Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk‘un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Final Programı” Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un katılımıyla Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. “Hayat Boyu Öğrenme” haftası töreninde, Bakan Selçuk’a Ankara Valisi Vasip ŞAHİN, Genel Müdür Yusuf BÜYÜK, Keçiören Belediye Başkanı Turgut ALTINOK ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

Öğrenme kavramının hafta, yıl gibi ifadelerle sınırlandırılmaması gerektiğini belirten Selçuk, hayat boyu öğrenmenin bir gün veya bir haftada ele alınacak mesele olmadığını vurgulayarak bu programa Türkiye’de gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ve bundan dolayı programı sürekli geliştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Selçuk, hayat boyu öğrenme programında bireysel, toplumsal gelişimi ve istihdamı esas aldıklarına işaret ederek eğitimin okulla sınırlı kalamayacağının, eğitimin hayat boyu her mekânda ve zamanda yürütülmesi için ortam hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Öğrenmenin iyileştirici gücünde halk eğitim merkezlerinin öneminin yadsınmaması gerektiğine dikkati çeken Selçuk, Bakanlığın Türkiye genelinde uyguladığı “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” ve “Kurslarımızla Köylerdeyiz” projelerini anlattı.

“Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim” ilkesini temel alan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden programda yabancı uyruklu öğrencilerden oluşan koro “İstiklal Marşı Oratoryosu’nu” seslendirdiler. Öğrencilerin şiirler okuduğu program, müzik dinletisi ile devam etti. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken halk oyunları gösterisi ve “Miras” giysi koleksiyonu sunumlarının ardından program sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ