logo

HAYIRSEVER ALPTÜRK “ÖZEL EĞİTİM SINIFI” YAPTIRDI

HAYIRSEVER ALPTÜRK “ÖZEL EĞİTİM SINIFI” YAPTIRDI

fenHayırsever emekli öğretmen Gönül Alptürk’ün katkılarıyla yapılan Özel Eğitim Sınıfı ve Fen Laboratuarı için Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulunda açılış töreni düzenlendi.

Açılış törenine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Meclisi Başkan vekili Sadi Özata, Ataşehir belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin Saydam ve İbrahim Altundal, hayırsever emekli öğretmen Gönül Alptürk, Türk kadınlar Birliği Beyoğlu Şube Başkanı Günseli Öztekin, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu Müdürü Metin Yahşi; “ Kaymakamımızın ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün önderliğinde okul olarak en iyiyi, en güzeli ve en doğruyu yapma çabası içindeyiz. Hem fiziksel anlamda, hem akademik anlamda olsun kendimize hedefler koyduk.  Bu hedefleri gerçekleştirme adına yardımcı olan Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yahşi; “Bütün ömrünü eğitime adayan ve kendisini tanımaktan büyük onur duyduğum öğretmen Gönül Alptürk, emekli olduktan sonrada eğitime ve öğrencilere katkılarını sürdürmüştür.  Bu kapsamda okulumuza bir adet ‘Özel Eğitim Sınıfı’ ve bir adet laboratuar kazandırmıştır. Katkılarından dolayı Gönül Alptürk’e, yaptığı deneylerle öğrencilerimize fen bilgisi dersini sevdiren Dr. Nihat Çimen’e çok teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

Kendisi ile ilgili slayt gösterisinden sonra konuşan hayırsever emekli öğretmen Gönül Alptürk; Çok mutlu günlerim oldu ama bugün benim en mutlu günüm. Çocukluğumdan beri yaşadığım hayalim, ilkokul çocuklarına hizmet etmek, onları geliştirmek, eğlendirmek ve onları bunlara alıştırmaktı. Bana bugünü yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah başka senelerde de yardımcı olurum. Allah bunu bana nasip etsin şeklinde duygularını ifade etti.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, eğitim kalitesinin artmasında bağışların önemli olduğunu söyleyerek; “Bir eğitim gönüllüsünün en çok sevineceği günlerden biridir bugün. Eğitime verdikleri katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.  Çocuklar geleceğimiz. Onların geleceğine yapılan bir güzel hizmet alkışlanacak hizmettir. Bu hizmetlerin devamını diliyorum” diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Nihat Çimen’in, “Ispanak Yoğurtla Yenmez “ deneyini yaparak, ıspanak yoğurtla yendiği zaman oluşan kimyasal tepkimelerden dolayı, ıspanaktan alınan demirin azalacağını anlattı.

Yine Dr. Nihat Çimen’in desteği ile hazırlanan “Elementler Konuşuyor” adlı oyunu 4-F sınıfı öğrencileri tarafından sergilenerek elementlerin insan yaşamındaki etkilerini vurguladılar.

Konuşmaların ardından Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu tarafından, katkılarından dolayı Gönül Aktürk’e çiçek ve plaket takdim edildi.

Protokol tarafından Özel Eğitim Sınıfı ile Fen Laboratuarının açılışı gerçekleştirilmesinin ardından verilen ikramla tören sona erdi.

Kaynak: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ