logo

Hayvanlar İçin Motosikletle Mersin’den Bakü’ye…

Hayvanlar İçin Motosikletle Mersin’den Bakü’ye…

hayvan_haklariMotosikletiyle Mersin’den yola çıkan ve önceki gün Çankırı’ya ulaşan hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, Çankırı Belediyesinin hayvan barınağını ziyaret etti.

Hayvan haklarına dikkati çekmek için Mersin ‘den Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitmek üzere motosikletiyle yola çıkan Semih İğdigül (60), Çankırı’ya ulaştı.

Yolculuğu geçen hafta Mersin’in Erdemli ilçesinde başlayan ve sırasıyla Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Ankara ‘ya uğrayan İğdigül, Çankırı’da belediyenin hayvan barınağını ziyaret etti.

Çankırı Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan İğdigür, hayvan hakları konusunda duyarlılık oluşturmak için yola çıktığını anımsattı.

Uğradığı yerlerde hayvan barınaklarını ziyaret ettiğini belirten İğdigül, Çankırı’dan ayrıldıktan sonra Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin ardından Gürcistan’ın Batum ve Tiflis kentlerinden geçerek Bakü’ye ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.

“Hayvan katliamlarına son” demek için yola çıktığını vurgulayan İğdigül, “Hayvanları hayatımızda canlı olarak tutmak için onlarla beraber olmak için bu yola çıktık. Bu yola ben geçen yıl da çıkmıştım, 15 bin kilometre yol yapmıştım. Hayvanların sesi olmaya gayret ediyorum. Amacım hayvanların bu dünyada bizlerle birlikte yaşadığını ispatlamak” ifadesini kullandı.

Barınaklara ilişkin yeterli duyarlılık oluşmadığını belirten İğdigül, ” Türkiye ‘de birçok barınağı ziyaret ettim. Barınaklarda yeterli ilgiyi göremedim. Umarım benim bu yolculuğum bir farkındalık oluşturur da barınaklarımız daha güzel hale gelir” dedi.

Küpesi bulunan hayvanlardan rahatsızlık duyulmaması gerektiğini dile getiren İğdigül, “İnsanlar bu hayvanlar küpeli mi hastalıklı mı diye korkuyor, hayvanlara yaklaşmıyor. Küpeli hayvan zararsızdır, kısırlaştırılmıştır, aşıları yapılmıştır. O küpe onun belirtisidir” diye konuştu.

Gittiği yerlerde misafirhane ya da yanında taşıdığı çadırda kaldığını anlatan İğdigül, hayvanlara karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

İğdigül, daha sonra Kastamonu’ya gitmek üzere Çankırı’dan ayrıldı.

KAYNAK: RADİKAL

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ